Slovenija
75 ogledov

Vzeli bi mu hišo in avto

Janez Janša Saša Despot
Vložitev tožbe je posledica finančne preiskave, v kateri je tožilstvo preverjalo premoženje Janeza Janše in povezanih oseb ...

V uradnem listu je danes objavljen oklic okrožnega sodišča v Ljubljani, iz katerega je razvidno, katero premoženje predsednika SDS Janeza Janše je predmet tožbe, ki jo je prejšnji teden zoper Janšo vložilo Specializirano državno tožilstvo. Med drugim gre za stanovanjsko hišo v Ložnici pri Velenju in za osebni avtomobil.

"Odvzame naj se mu več nepremičnin"

Tožilstvo zahteva, da se Janši odvzame več nepremičnin v Bovcu, polovico stanovanja na Mesarski ulici v Ljubljani, hišo in gospodarski objekt v Ložnici pri Velenju, osebni avtomobil in drugo premoženje v vrednosti 53.415 evrov. Vrednost premoženja, ki naj bi ga po mnenju tožilstva Janša pridobil nezakonito, je sicer 395.388 evrov.

Janša je v odzivu na vložitev tožbe prejšnji teden navedel, da se je skrajni rok za vložitev tožbe iztekel 14. aprila 2015, torej pred več kot dvema letoma. A na Specializiranem državnem tožilstvu so zatrdili, da zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora ne določa roka za vložitev tožbe.

Vložitev tožbe je posledica finančne preiskave, v kateri je tožilstvo preverjalo premoženje Janeza Janše in povezanih oseb: njegove žene Urške Bačovnik Janša, brata Rajka Janše in sestrične Janševe žene Nataše Pajenk, ki je kot bančnica skrbela za bančne posle družine Janša. Tožbo je tožilstvo vložilo le zoper Janšo, saj je očitno le pri njem ugotovilo razhajanje v premoženju.

Finančna preiskava Janše in povezanih oseb se je začela septembra 2013 na podlagi pisne pobude, podatkov avstrijskega urada za preprečevanje pranja denarja in ugotovitev Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki je Janši očitala za 210.000 evrov nepojasnjenega premoženja. Vrhovno sodišče je sicer poročilo KPK naknadno odpravilo, ker Janša na osnutek poročila in ugotovitev ni mogel dati pripomb, s tem mu je bila kršena ena od ustavnih pravic. A je nato senat KPK v drugi postavi postopek ponovil in prišel do enakih ugotovitev.

Komentarjev 14
 • Avatar praufo
  praufo 15:12 29.april 2017.

  če ivan izgine, bodo murgle še bolj trpele, tukaj ga lahko maltretirajo,onegavijo, spravijo v čuzo, itd ... ko bo, če bo recimo, v tujini, se bodo murgle tresle do nezavesti, nikoli ne bodo vedle, kaj in kako, kaj je v ...prikaži več planu, nič mu ne bodo mogle zaplenit, kaj se bo zgodilo, predvsem pa ne bodo imele dosega do šefa (stranke) ... vse skupaj je res bizarno ampak to je samo igra, igra ki jo igrajo akterji, ... če murgle zgubijo takšenga tekmovalca, rabijo novega, kar bo pa težko dobit ... je pa dejstvo, da je slovenec v tujini vreden in spoštovan, medtem ko je doma potlačen ... žal je ta virus socialistične filozofije še kako prisoten, pa čeprav tonemo v mlako bednosti, je važna ideologija ki se glasi "mi smo mi", ... ponavadi pošljejo na zdravljenje na psihiatrijo posameznike - osebke, in še nikoli se ni zgodilo, da bi se kdo ukvarjal z zdravljenjem družbe - sistema ... po mojem je ta družba zrela za psihiatra

 • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:39 29.april 2017.

  Ko gledam gornjo sliko razmišljam kakšnega materiala naj bo bela šiptarska polžoga,da ga ne bo v lobanjo zeblo in,da mu švic ne bo tekel v motne od antidepresivov požrtih oči?

 • dragec 09:01 29.april 2017.

  In tega kriminalca, lopova in albanskega ćefurja bi volili vi slovenci???