Slovenija
14 ogledov

Vzgojiteljice brez stranišča

Ravnateljica Nevenka Škrlj je bila z odgovorom skromna, zato nam ni uspelo izved Žurnal24 main
Sanitarije za odrasle v vrtcu na Osnovni šoli Simona Jenka v Kranju so že približno eno leto pokvarjene.
Bralec nas je obvestil o težavi, s katero se spopadajo v vrtcu na Osnovni šoli (OŠ) Simona Jenka: stranišče za odrasle že približno eno leto ne deluje. Katero stranišče uporabljajo vzgojiteljice, ostaja uganka.

 
 

Ugibam lahko, da vzgojiteljice uporabljajo kar vece za otroke.

bralec Žurnala24

 
Skopi z odgovorom
Na ravnateljico OŠ in vrtca Nevenko Šrklj smo naslovili nekaj vprašanj, med drugim tudi, koliko časa je stranišče v okvari, katere investicije so v tem času opravili na šoli ter kdaj nameravajo stranišče popraviti. Škrljeva je to komentirala le z “vse, kar se na šoli obnavlja, investira in dela, je potrdil svet šole”. Več ni želela povedati, zanimalo pa jo je, kdo nas je obvestil o težavi.

 

Slaba dva milijona

Investicije. Do zdaj so v MOK osnovnim šolam namenili 1.684.411 evrov sredstev, do konca leta pa bodo vložili še približno 250 tisočakov.

Lastno. Šole za vzdrževanje namenjajo tudi lastna sredstva od najemnin.

Z lastnimi sredstvi
Na Mestni občini Kranj (MOK) so nam pojasnili, da v šoli sanitarije obnavljajo z lastnimi sredstvi in da bi nam morali podatke dati tam.

Največji investiciji na šoli iz sredstev MOK sta bili sicer dvigalo za invalide v vrednosti 25 tisoč evrov ter izdelava projektne dokumentacije in pridobitev gradbenega dovoljenja za obnovo razdelilne kuhinje na podružnični šoli Primskovo v višini 9.500 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.