Slovenija
15 ogledov

Wifi v dveh mesecih

Internet Saša Despot
Brezžično omrežje. Po začasni prekinitvi se projekt nadaljuje, pravi Janković.

Telekom Slovenije ni ustavil projekta izgradnje brezžičnega (wifi) omrežja v Mestni občini Ljubljana (MOL), zatrjuje župan Zoran Janković in dodaja, da že imajo prve poskusne priklope, sicer pa naj bi prve dostopne točke na zunanjih površinah v središču mesta začele delovati v dveh mesecih.

Ob majskem podpisu pogodbe za javno-zasebno partnerstvo Telekoma, Nila in MOL je bilo napovedano, da bodo prve točke začele delovati že oktobra, v končni fazi pa bo z brezžičnim signalom in dostopom do spleta pokritega 90 odstotkov širšega središča mesta, 80 odstotkov območja do obvoznice in 35 odstotkov preostalega območja v MOL. Eno uro na dan bo dostop do interneta brezplačen, cena za naslednje minute uporabe pa še ni določena, prav tako ne način plačila.

Janković zanika, da naj bi si Telekom prizadeval za zmanjšanje obsega projekta: “Ne, v pogovorih smo sicer ugotovili, da so nekatere stvari predrage, vendar ostanejo vse točke, ki so bile v osnovni pogodbi. Smo pa pri nas vzeli 500 nadstandardnih telefonov in se dogovorili, da bomo aparate menjali na 36 mesecev.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.