Slovenija
23 ogledov

Z deli nad valovite ceste

Ceste v nakupoval-nem središču na Rudniku so poškodovane, saj se že več let pose Žurnal24 main
Rudnik. Sanacija poškodovanih cest se začne prihodnji teden.
674 tisoč evrov je v proračunu MOL namenjenih za sanacijo cest na Rudniku.

Ljubljana. V sredo se bo začela sanacija treh notranjih povezovalnih cest v nakupovalnem središču Rudnik, so povedali na Mestni občini Ljubljana (MOL). Ceste se že več let posedajo, nastale pa so tudi poškodbe kanalizacije. Popravilo bo verjetno izvedlo podjetje KPL, ki ima z MOL podpisano koncesijsko pogodbo za vzdrževanje občinskih cest.

Za vse štiri milijone evrov
V proračunu je za dela predvidenih slabih 674 tisoč evrov, so dejali na občini. Decembra so povedali, da bi celotna sanacija cest lahko stala štiri milijone evrov, in dodali, da je možna tudi obnova po delih. Odgovora na vprašanji, ali je popravilo, ki se začne prihodnji teden, prvi del sanacije in kdaj bodo na vrsti preostali deli, še čakamo.

Napovedano sanacijo bodo začeli s pregledom meteorne in fekalne kanalizacije s kamerami, načrtovani pa so tudi sondažni izkopi na mestih posedanja ob pilotih in nosilcih. Odstranili in na novo uredili bodo vse asfaltne površine, robnike, požiralnike, vezno kanalizacijo in komunalne priključke na objekte ter zgornji del tampona, so dodali na MOL.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.