Slovenija
215 ogledov

Z dvigalom na smučišče

Anže Čokl, direktor Bohinj Park Eko hotela, meni, da je novo, sodobno smučišče v Žurnal24 main
V sobotni gorenjski izdaji Žurnala preberite. Rekreacijski center. Podjetje MPM Engineering bo gradilo sodobno smučišče. Povezava s Soriško planino.

“Smučišča v Bohinju niso urejena, in kar se dogaja z Voglom, je katastrofa. Nimamo časa čakati, zato gremo v izgradnjo novega, sodobnega smučišča,” je za Žurnal povedal Boštjan Čokl, direktor ljubljanskega podjetja MPM Engineering.

Brezplačni prevozi

Za upokojence. V Bohinj Park Eko hotelu upokojencem iz vse Slovenije plačajo prevoz z vlakom do Bohinjske Bistrice in domov, v prihodnje pa bodo to ugodnost razširili tudi na druge starostne skupine, saj si prizadevajo za naravi prijaznejši prevoz. Petzvezdični hotel je s svojo zavezanostjo trajnostnemu razvoju med finalisti za sejalca, najvišje slovensko priznanje za inovacijo v turizmu.

To podjetje bo, podobno kot že pri Vodnem parku Bohinj in Bohinj Park Eko hotelu, investitor tudi pri novem smučišču, ki naj bi ga prihodnje leto začeli graditi ob smučišču Kobla in bo hkrati povezava s Soriško planino.

Idejna zasnova zanj bo končana do konca leta, do konca prihodnjega leta naj bi pridobili vsa dovoljenja, leta 2012 pa zgradili smučišče, ki bi začelo obratovati pozimi.

Štiristo hektarjev veliko smučišče bo zunaj območja Triglavskega narodnega parka, v celoti ga bo mogoče umetno zasneževati, vrednost projekta pa je 25 milijonov evrov. Denar bodo zagotovili z lastnimi sredstvi in krediti, računajo pa tudi na evropski denar.

Nova delovna mesta
Novo smučišče, ki naj bi postalo regijsko rekreacijsko središče, bo prineslo tudi 40 novih delovnih mest. Imelo bo garažno hišo, spodnja postaja smučišča bo nad zdajšnjim železniškim predorom, smučarji pa se bodo z železniške postaje do smučišča prepeljali z dvigalom.

S smučiščem več nočitev
Novo smučišče bo zaokrožilo zdajšnjo ponudbo vodnega parka in ekohotela. “Sodobno smučišče je za hotel nujno. Tudi pri njem bomo sledili svoji zavezanosti trajnostnemu razvoju in si prizadevali, da bo čim več smučarjev prišlo v Bohinj z vlakom,” je pojasnil Anže Čokl, direktor Bohinj Park Eko hotela.

Nad zamislijo so navdušeni tudi v občinah Bohinj, Bled, Gorje, Železniki in Tolmin; s podjetjem MPM Engineering bodo podpisali pismo o podpori in dogovor. “To bo za Bohinj dodana vrednost. Taki projekti se na začetku morda zdijo utopični, a čas potem potrdi njihovo pravo vrednost, zato jih je treba podpreti. V dobro bohinjskega turizma si želim, da bi bil projekt čim prej uresničen! In upam, da zaradi zbirokratiziranosti države investitor s tako smelim projektom ne bo imel težav z dovoljenji,” je poudaril župan Franc Kramar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.