Slovenija
65 ogledov

Z dvorišča pod avtobus

V tem kraju se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla štiriletna de Žurnal24 main
Nesreča. Štiriletna deklica kljub hitri pomoči umrla. Voznik je ni videl.
Pred tremi leti. Huda prometna nesreča, v kateri je bil (ne po svoji krivdi) udeležen avtobus Izletnika Celje, se je zgodila 15. aprila 2009. Takrat je 18-letni voznik osebnega vozila prehiteval pred seboj vozečo kolono in čelno trčil v avtobus. Voznik avtobusa se je sicer umikal, a tragedije, v kateri so umrli vsi trije mladi, poleg voznika tudi oba njegova sopotnika v vozilu, ni mogel preprečiti.

Okonina. "Deklica je k avtobusu pritekla z dvorišča domače hiše in se ustavila tik pred njim na levi strani, tako da je voznik preprosto ni mogel videti. Ko je speljal, je trčil vanjo. Deklica je padla, avtobus pa je z zadnjim kolesom zapeljal čeznjo," nam je tragično nesrečo, ki se je okoli 13. ure zgodila na lokalni cesti v Okonini, opisala ena izmed močno pretresenih prič. Čeprav so deklico v reševalnem vozilu, ki je prispelo na kraj nesreče, poskušali oživljati in so policisti že pripravili tudi helikopter nujne medicinske pomoči, ki bi jo prepeljal v ljubljanski klinični center, so bile poškodbe tako hude, da je na kraju dogodka umrla.

Avtobus na pregled
Nesreča se je zgodila, ko je zasebni avtobusni prevoznik iz Meliša na delu, kjer je lokalna cesta zelo ozka in avtobusna postaja tudi ni posebej označena, ustavil, da je odložil dva dijaka. "Deklica je voznika presenetila, bil je splet okoliščin," nam je dejal naš vir, ki ne želi biti imenovan. Kot smo še izvedeli, so avtobus takoj po nesreči odpeljali na tehnični pregled, da bi ugotovili, ali je bil tehnično brezhiben – to je ob tako hudih prometnih nesrečah običajna praksa. O dogodku smo želeli govoriti tudi z avtobusnim prevoznikom, ki je bil po dogodku močno pretresen (ime hranimo v uredništvu), a nam je njegova soproga dejala, da ne želi dajati izjav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.