Slovenija
1 ogledov

Z globo na dopust

Na Policijski upravi Celje so ob odkritju nepravilnosti ene od administrativnih Žurnal24 main
Administrativna delavka policije je denar od globe zadržala pri sebi. Uslužbenko so že premestili na drugo delovno mesto.
“Pri pregledu dela administratork na eni od policijskih postaj Policijske uprave (PU) Celje smo zaznali, da odgovorna delavka v administraciji ni odvedla gotovine od plačanih glob v skladu z internimi navodili. Direktor PU je na podlagi ugotovljene nepravilnosti odredil strokovni nadzor, ta pa je pokazal, da je delavka 300 evrov prejete gotovine od plačane globe zadržala, medtem ko je izrabljala en teden rednega letnega dopusta,” je naše informacije, da je ena izmed njihovih zaposlenih poslovala bolj po domače, potrdila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje.

Denar že vrnila
Trbulinova je povedala, da je delavka po razgovoru s predstojnikom denar takoj nakazala na transakcijski račun, dokler pa ne bodo pojasnjene vse okoliščine dejanja, so jo premestili v drugo enoto in na drugo delovno mesto. “Najverjetneje pa ji bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zatajitve izrečeno tudi opozorilo pred redno odpovedjo delovnega razmerja,” je pristavila Trbulinova.

“Ničesar ne skrivamo”
Z nepravilnostjo je seznanjen tudi generalni direktor slovenske policije Janko Goršek, ki je do sredine februarja letos vodil PU Celje. “V tem primeru je šlo za neupoštevanje internih pravil in prav je, da v takšnih primerih takoj ustrezno ukrepamo in dejstev ne skrivamo ter ne pometamo pod preprogo. V policiji je 9.500 zaposlenih in v tolikšni množici se seveda najdejo posamezniki, ki nam niso za vzor. Ko s kršiteljem opravimo razgovor, pa se običajno izkaže, da se za vsem skrivajo tudi osebne težave,”& amp; amp; amp; lt; /em> je za Žurnal24 pojasnil Goršek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.