Slovenija
19495 ogledov

Z jajci obmetavali vozila na avtocesti, enega poškodovali

razbito vetrobransko steklo avto Profimedia
Skupina mladostnikov si je izbrala precej nespametno igrico za zabavo ...

Nepridipravi so si na štajerski avtocesti privoščili precej nespametno in nevarno igro. Skupina mladostnikov se je namreč povzpela na nadvoz in z jajci obmetavala avtomobile, ki so peljali mimo, poroča Mariborinfo.

Na PU Maribor so tovrstni incident potrdili ter dejali, da so mladostniki metali jajca na avtocesti A1 na območju PP Šentilj, pri tem so zadeli vozilo in ga tudi poškodovali.

Kot so še povedali so do sedaj prejeli dve tovrstni prijavi, vendar še vedno zbirajo obvestila in nadaljujejo z obravnavo kaznivega dejanja poškodovanja tujih stvari.

Previdena kazen tudi do pet let zapora

Na PU Maribor so pojasnili, da je predvidena kazen za povzročeno veliko škodo tuje stvari lahko tudi do pet let zapora. Dejali so še, da to početje predstavlja tudi nevarnost z vidika prometne varnosti in je tudi izjemno nevarno za voznike, ki tovrstnih dogodkov ne pričakujejo.

*Slika je simbolična

Komentarjev 8
  • munja 14:31 14.februar 2023.

    Vzgoja staršev je očitno pri nekaterih popolnoma zatajila.

  • Avatar pantani
    pantani 14:18 14.februar 2023.

    Tole je bilo https://www.youtube.com/watch?v=OpEii452UIk

  • Avatar pantani
    pantani 14:16 14.februar 2023.

    Se spomnim,da je bil pred leti podoben primer v ZDA, s to razliko,da je voznik avta podlegel poškodbam ravno zaradi metanja kamenja na avtoban. Pa če se ne motim,je vseh 5 udeležencev metanja dobilo doživljenski zapor brez možnosti pogojne izpustitve!!!