Slovenija
68 ogledov

Z marcem bo znesek na položnici nižji

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna bo s 1. marcem znižala premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Premija bo nižja za en evro in bo po novem znašala 27,62 evra (s popustom 26,79 evra). Kot so sporočili iz Vzajemne, to zanje predstavlja za okoli 11 milijonov evrov manj prihodkov.

Varno bodo poslovali kljub znižanju

Za znižanje premije so se pri zavarovalnici odločili, ker ocenjujejo, da bodo glede na pričakovano gibanje škod in napovedi Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za prihodnje leto varno poslovali kljub znižanju.

Kot navajajo, so pri oceni odhodkov za zdravstvene storitve in zdravila upoštevali, da se bodo v prihodnjem letu ohranili enaki odstotki vrednosti zdravstvenih storitev, kot veljajo od uveljavitve zakona za uravnoteženje javnih financ, in da ne bo večjih sprememb v razvrščanju zdravil na sezname, ki bi bistveno povečale obveznosti pri dopolnilnem zavarovanju. Pri načrtih za prihodnje leto so upoštevali tudi izhodišča iz osnutka finančnega načrta zavoda za zdravstveno zavarovanje, kot so na primer uvajanje terapevtskih skupin zdravil, obseg programov, napovedi varčevanja in podobno.

Zaradi presežka decembra 15 evrov manj

V zavarovalnici sicer v teh dneh izvajajo tudi napovedani poračun, kar pomeni, da bodo vsem zavarovancem pri enem obroku premije odšteli 15 evrov. Za to so se odločili zaradi presežka zbranih sredstev v letošnjem letu.

Pri tem pojasnjujejo, da bodo zaradi različne dinamike plačevanja in plačilnih instrumentov poračun izvajali postopoma. Kdorkoli poračuna premije še ni dobil, ga bo zagotovo dobil pri naslednjem obračunu, zagotavljajo.

Komentarjev 2
  • privat 07:56 19.december 2013.

    malo bolj bi trebalo stisniti zavarovalnice..Nasploh pa njihovo stiskanje zakonov o svobodah in pravicah državljanov. Kakor vidimo so zavarovalnice začele ne zakonito izplačevati svoje zavarovance po najnižjih možnih zneskih in to jim je že vsakdanja praksa..Da ne govorimo o ...prikaži večo ZPIZU ..korupcija ima dosti -dosti prevelike lovke..

  • erikkk 15:41 18.december 2013.

    uuuuuuuuuuuuuuu bojo pa res za velik znižal... veliko darilo ljudem bi bilo znižanje med 2-3 evre na pa tako malo da še evro ni ...