Slovenija
30 ogledov

Z Merkurjem se pogovarjajo za P+R

ljubljana 14.03.2012 ljubljanski mestni avtobus, trola, LPP; foto:Sasa Despot Saša Despot
Promet. Župan pričakuje, da bo LPP kmalu do Domžal.

"Na liniji Grosuplje–Ljubljana smo število potnikov povečali za 38 odstotkov," je povedal župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković. Ker so tovrstne linije uspešne, si MOL pa tudi Občina Domžale prizadevata za mestno linijo LPP do Domžal.

Čakajo ministrstvo

Trenutno čakajo soglasje ministrstva za infrastrukturo in prostor. "Ko bo to uresničeno, bodo vse primestne občine povezane z Ljubljano," je dejal Janković.

Z gorenjske strani se pravkar dogovarjajo za sestanek z Merkurjem. "Del parkirišč pri trgovskem centru v Vižmarjah bi radi imeli za sistem P+R (parkiraj in se pelji)," je pojasnil župan. Če dogovora ne bo, je rezervna lokacija za parkirišče P+R na občinskem zemljišču v Stanežičah.

Komentarjev 5
  • ghz891 15:25 06.oktober 2013.

    Podpiram, tako bo šlo več denarja v občinske oz državne blagajne. Pa tudi ljudje nebodo rabili 2x plačati vozovnic do kakšnega bolj od centra oddaljenega dela ljubljane.

  • zic 12:34 06.oktober 2013.

    zadn cajt in to čimprej

  • molj 12:11 06.oktober 2013.

    V kleti žurnalček v kleti! Zato pa je vse zaparkirano pred vhodom, ker ljudje ne vedo ali nočejo vedet da se da krasno parkirat v kleti! Pa vedno je dovolj prostora!