Slovenija
41 ogledov

Z novim igriščem ciljajo na 3. ligo

Nogometni klub Alpina Žiri, nov stadion arhiv NK Alpina Žiri
Odprtje. Po 11 letih dočakali novo nogometno igrišče; sicer bi propadli, pravi Kramperšek.

Selitev. Jutri bodo v Žireh odprli novo nogometno igrišče, za katero si prizadevajo že od leta 2001, ko je občina območje starega igrišča opredelila kot industrijsko cono.

“Kar dolgo je trajalo,” je dejal Drago Kramperšek, predsednik NK Alpina Žiri. “Za nas je to rešitev, da bomo sploh lahko igrali naprej. Klub bi sicer propadel,” je dodal in pojasnil, da naj bi na območju starega igrišča že poleti začeli graditi nove proizvodne hale.

Ob nakupu zemljišča so uredili tudi namakanje in spremljevalni objekt z garderobami, investicija v novo igrišče pa je po ocenah župana Janeza Žaklja stala dobrih 600 tisoč evrov. Stroški bi bili še višji, če ne bi precej truda in materiala vložili ljubitelji nogometa sami.

Namesto propada zagon

Organizirano igranje ima v teh krajih sicer lepo tradicijo. Prihodnje leto bo namreč klub praznoval 40-letnico. Namesto grozečega propada pa bo zdaj dobil nov zagon, je prepričan 
Kramperšek.

Klub vzgaja šest selekcij, trenutno šteje 120 igralcev. “Naš cilj je uvrstitev v tretjo člansko ligo,” je še dejal. Starejšim dečkom do 14 let se po zmagi v gorenjski ligi obeta napredovanje v prvo državno. Prav njim bo na povratni kvalifikacijski tekmi proti Svobodi jutri ob 11. uri pripadla čast, da bodo igrišče tudi odprli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.