Slovenija
28 ogledov

Z novim vodstvom konec očitkov?

slovenija 15.01.13. alojz sok, foto: mediaspeed mediaspeed
Nepravilnosti. Opozicija opozarja na težave v domu za starejše, župan pa pravi, da je “vse okej”.

"Izredna seja, ki smo jo predlagali nekateri opozicijski svetniki, ni bila sklepčna. Problematika Centra za starejše občane Ormož tako ostaja odprta," je pojasnil Vili Trofenik, občinski svetnik v Ormožu.

Inšpekcija ni nič odkrila

Opozicija že nekaj časa opozarja na nevzdržne razmere v domu, katerega lastniki so občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Trofenik pravi, da se nad zaposlenimi izvaja mobing, da vodstvo mahinira s stroški in podobno. V četrtek naj bi bilo imenovano novo vodstvo; dosedanja direktorica se zaradi anonimk in pritiskov na razpis ni več prijavila. Trofenik opozarja, da bi se težave lahko nadaljevale tudi z novim vodstvom.

Alojz Sok, župan Ormoža, pravi, da opozicija opozarja na težave, vendar ne pove konkretno, kaj je narobe. "V tem času so bile v domu že delovna, tržna in sanitarana inšpekcija. Niti ena ni ugotovila nepravilnosti. Tudi dom je zaseden kot že dolgo ne," še pravi Sok, ki je prepričan, da so obtožbe opozicije neutemeljene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.