Slovenija
6861 ogledov

Z otrokom pijana za volanom

Sneg in zapora za tovornjake Žurnal24
Policisti izločili precej pijano voznico.

Gorenjski policisti so nocoj po nevarni in očitno nezanesljivi vožnji na odseku med Podtaborom in Tržičem iz prometa izločili voznico, kateri je alkotest pokazal več kot dva promila alkohola v krvi. V avtomobilu je ta pijana voznica prevažala tudi otroka.

Postopek zoper voznico še poteka. Bojan Kos s kranjske Policijske uprave pri tem vnovič opozarja, da alkohol in cesta ne gresta skupaj ter pri tem izpostavi tudi nevarne zimske ceste.

Na nekaterih cestah sneg

Ponekod na cestah se nocoj sneg že oprijemlje cestišča. Avtoceste in regionalne ceste so kopne ter prevozne. Sneg se prijema cest v višje ležečih predelih, kot so prelazi Jezersko, Ljubelj in Korensko sedlo. Vendar so te ceste z zimskimi pnevmatikami prevozne, so za STA potrdili na Prometno-informacijskem centru. Policisti voznike pozivajo, naj vožnjo prilagodijo vremenu.

Za priklopnike in polpriklopnike je zaradi snega prepovedan promet na cesti Col-Črni Vrh in na mejnih prehodih Babno Polje ter Petrina na hrvaški strani.

Zaradi sneženja so ceste mokre in spolzke. Policisti voznikom svetujejo, naj so bolj previdni in vožnjo prilagodijo vremenskim razmeram. Vozniki naj vozijo na večji varnostni razdalji in le z vozili, ki so ustrezno opremljena za zimske razmere, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Več snega na jugu države

Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bo ponoči in v petek občasno rahlo snežilo v južni, osrednji in vhodni Sloveniji. Pogostejše sneženje so sicer napovedali za jug Slovenije. V soboto se bo zjasnilo, sneženje pa bo povsem ponehalo, piše na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje.

Otrok v avtomobilu Na avtocesti Slovenija Opita voznica prevažala majhna otroka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 08:34 14.december 2018.

    Kaj se dogaja na Gorenjskem ? Ali je pijača zastonj ?