Slovenija
19 ogledov

Z resolucijo nad nasilje

Žurnal24 main
Vlada je sprejela predlog resolucije o nacionalnem programu preprečevanja nasilja v družini 2009–2014.

Po besedah ministra za delo, družino in socialne zadeve Ivana Svetlika je resolucija urejena na podlagi zakona o preprečevanju nasilja v družini. Njen namen je, da bi bili s koordiniranim delovanjem ministrstev za delo, finance, javno upravo, kulturo, zdravje, šolstvo, okolje in pravosodje "uspešnejši pri prepoznavanju tega pojava in seveda pri preprečevanju tega pojava", je povedal minister. Na njeni podlagi bodo pripravljeni ustrezni pravilniki in akcijski program.

"Druga novica je, da smo potrdili predlog zakona o vdovskih pokojninah, ki odpravlja diskriminacijo vdov po bivših umrlih vojaških osebah," je dejal minister. Ob tem je poudaril, da omenjene vdove niso bile v enakem v položaju kot druge vdove, "ko gre za odločanje o tem, katera pokojnina je zanje ugodnejša, ali tista, ki so si jo same prislužile, ali tista, ki so jo prislužili njihovi zakonci".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.