Slovenija
236 ogledov

Z risanko nad pasti interneta

računalnik najstnica splet internet Shutterstock
Glavni namen dneva varne rabe interneta je promocija varne in odgovorne rabe tehnologije, predvsem med otroki in mladostniki. Letos poteka pod geslom Skupaj za prijaznejši internet!

Tema se nanaša predvsem na odgovornost, ki jo imajo vsi uporabniki pri ustvarjanju varnejšega in prijaznejšega spletnega prostora. Otroci in mladi, starši in skrbniki, učitelji, socialni delavci, tudi industrija in politiki, poudarjajo na Centru za varnejši internet Safe.si.

Risanka o pasteh interneta

Prav na dan varne rabe interneta bodo predstavili prve od 15 novih poslovenjenih delov priljubljene slovaške serije risank Ovce.sk, ki se ukvarjajo s temami, kot so virtualna prijateljstva, zasebnost pri uporabi mobilnega telefona in pasti spletnega nakupovanja.


Serija je po navedbah centra zelo priljubljena tudi v Sloveniji, sicer pa je bila prirejena že v 23 svetovnih jezikov. Slovenske glasove za Planšarja in Jureta sta spet posodila Rok Terkaj in Tamir Gostiša.

Dejavnosti tudi po šolah

Mesecu varne rabe interneta se bo februarja z različnimi dejavnostmi pridružilo več kot 280 šol po Sloveniji. Poleg tega bo v okviru kampanje v četrtek tudi izobraževalni seminar za šole in centre za socialno delo v povezavi z vrstniškim nasiljem na spletu.

Dnevu varne rabe interneta, ki po svetu poteka že od leta 2004, se poleg Slovenije pridružuje več kot sto držav z vsega sveta. Na šestih od sedmih celin so vsako leto organizirane na stotine dogodkov z namenom dviga ozaveščenosti o varni uporabi spletnih tehnologij.

Več informacij o slovenskem dnevu varne rabe interneta je na voljo na http://safe.si/aktivnosti/dan-varne-rabe-interneta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.