Slovenija
45 ogledov

Z žuganjem s kaznijo "bolj zaleže"

Table z zagroženimi globami na Bledu Žurnal24 main
Na Bledu so spomladi spremenili odlok o javnem redu in miru, ki omejuje hojo, sedenje in poležavanje ter sprehajanje v kopalkah ter kopanje. Pred kršitvami vas po novem opozarjajo tudi table z zagroženo kaznijo.

Od pomladi je na Bledu prepovedano sprehajanje in zadrževanje v kopalkah na Blejskem otoku in v parkovnem priobalnem pasu od Grajskega kopališča do Grand Hotela Toplice. Table z opozorili so prelepili z novo nalepko, ki morebitne kršitelje opozarja tudi z denarno globo. 

"Kovinske table z opozorili so nameščene od leta 2014, letos so bile prelepljene z novo nalepko," pojasnjuje Matjaž Bečon, direktor občinske uprave. "Na njej je tudi navedba kazni, ker je upravljavec javnih površin mnenja, da to bolj zaleže. Pred tem so bile betonske starejšega izvora, ki pa so skozi leta zbledele."

Na Blejskem otoku nikar v kopalkah

zivljenje 09.01.14. cerkev bled, blejski otok, foto: shuttertock | Avtor: Shuttertock Shuttertock
S sprememba odloka o javnem redu in miru, ki se je zgodila pred zadnjo poletno sezono, je med drugim omejila hojo, sedenje in poležavanje ter sprehajanje v kopalkah in kopanje, zlasti na območju promenade in Blejskem otoku. 

Tako recimo določa, da je na Blejskem otoku in v parkovnem pribobalnem pasu Blejskega jezera v območju od Grajskega kopališča do Grand hotela Toplice, razen na za to določenih mestih, ki jih določi upravljavec zemljišč, prepovedano kopanje, sprehajanje in zadrževanje v kopalkah. 

Plačate tudi za odvržen cigaretni ogorek

Prepovedano je hoditi po javnih zelenih površinah ob jezeru izven dovoljenih in urejenih javnih poti ter na njih ležati, postavljati ležalnike, mizice, bivake, šotore, ponjave in dežnike oz. senčnike, če se s tem uničuje zaraščenost ali povzroča erozija.

Prav tako je prepovedano metati, puščati ali odlagati cigaretne ogorke, žvečilne gumije, izpljunke in človeške iztrebke na javne površine. 

Zagrožena kazen za fizične osebe je 200 evrov, globa za kršitve pravnih oseb ali samostojnih podjetnikov pa znaša do 1000 evrov. 

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Skippy 17:54 26.november 2016.

    Namen kazni je preganjati tisto, kar drugim povzroča škodo. Kakšno škodo povzroča pljunek? Marsikatero dejanje nima olike, pa ne pomeni, da delaš drugemu škodo.

  • Skippy 17:53 26.november 2016.

    Turist bo moral 3x preveriti, če ni v kakšni arabski državi. Ker prepovedano je skoraj vse, vključno s kopalkami in kopanjem.

  • Avatar Leon
    Leon 15:49 26.november 2016.

    Kdor ne verjame naj se sprehodi ob vznožju Pohorja po makadamski poti ,ki vodi iza TUŠ-a ,mimo ribnikov ,nekdanjega strelišča do Pohorske Vile ! Seveda se to iz satelita ne vidi, žal !