Slovenija
29 ogledov

Za 25 strani napak

Kljub odprtju doma starostnikov na Studencih konec januarja težav očitno še ni k Žurnal24 main
Dom pod Gorco. Številne pomanjkljivosti pri izvedbi del. Unovčena bančna garancija za skoraj pol milijona evrov.

Maribor. “Zaradi nepravočasne in nekakovostne izvedbe del na domu starostnikov na Studencih smo bili primorani uveljavljati bančno garancijo. Napake kljub dvakrat podaljšanemu roku namreč niso bile odpravljene,” pravi Irena Hedl, direktorica podjetja Dom pod Gorco. Pogodbeni partnerji gradnje so bili v konzorciju družbe Velt Stavbar, Stavbar Gradnje in GP Ptuj, zadnji je posredno v večinski lasti podjetja MTB.

Dolg seznam napak

Zapisnik o odpravi pomanjkljivosti je po besedah pristojnih dolg kar 25 strani. “Zapisnika ne poznam. Naredili so ga drugi pristojni ljudje. Nekončana fasada, težave z dvigali in podobno so le nekatere izmed pomanjkljivosti,” pojasnjuje Matjaž Knez, direktor občinskega podjetja Zim, ki je nadzorovalo opravljena dela. Neuradno smo izvedeli, da naj bi prejšnji teden zaposleni v domu zaradi nedelujočih dvigal starostnike na vozičkih nosili v višja nadstropja.

Nakazali po pregovarjanju

Včeraj popoldne je morala Nova KBM na račun Doma pod Gorco, ki je v večinski občinski lasti, nakazati 470 tisoč evrov. “Banka je zahtevo po unovčenju bančne garancije prejela 28. februarja, a je v zakonskem roku, očitno v dogovoru z Veltom Stavbarjem, ni unovčila. Velt Stavbar je celo 2. marca predlagal sodišču prepoved unovčenja bančne garancije, a ga je sodišče zavrnilo. Čeprav je banka nato še nekaj dni zavlačevala z nakazilom, je včeraj popoldne po pregovarjanju denar vendarle morala nakazati,” razlaga Zvonko Kolšek, pooblaščenec Doma pod Gorco. Tako bo investitor zdaj najel drugega izvajalca, ki bo številne napake odpravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.