Slovenija
121 ogledov

Za 470 € manj božičnice

Hella Boštjan Tacol
Agencijski delavci. Prepričani, da je nižja božičnica zanje diskriminatorna.

Redno zaposleni v podjetju Hella Saturnus Slovenija bodo dobili 770 evrov, agencijski delavci pa le 300 evrov božičnice. Agencijski delavci so zato prepričani, da je to nepravično in da gre za diskriminacijo.

"V tovarni sta zavladala žalost in občutek manjvrednosti, čeprav se na pogled agencijski in Hellin delavec ne razlikujeta," so zapisali v pismu, ki so ga naslovili na naše uredništvo. Dodali so, da od direktorja podjetja Christofa Drosteja, ki je bil letos razglašen za menedžerja leta, pričakujejo občutek pravičnosti in solidarnosti.

Droste je za Žurnal24 pojasnil, da se trudijo obravnavati vse delavce enako, vendar je božičnica pri njih strošek agencije in ne Helle, saj imajo agencijski delavci pogodbo z agencijo in ne s tovarno. Ob tem je opozoril, da božičnica ni obvezna in da je večina podjetij – v nasprotju z njimi in agencijami – letos sploh ne bo mogla izplačati.

"Ne krademo"

Ali bo božičnica strošek podjetja ali pa jo bo na svoja pleča prevzela agencija, je po besedah Romane Šercelj iz agencije Manpower odvisno od poslovnega dogovora s podjetjem. Kot je dejala, njihova agencija božičnico izplača vsem delavcem v podjetjih, kjer jo dobijo tudi redno zaposleni, vendar včasih enakega zneska pač ne zmorejo. "Tisočodstotno lahko zagotovim, da agencija denarja ni odtrgala zase. Lahko pa nastane razlika, če agencije prevzamemo strošek nase," je poudarila Šercljeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.