Slovenija
3 ogledov

Za božič izgubila službo

Z mesta predsednice uprave sveta zavoda je včeraj odstopila Barica Kraljevski. ( Žurnal24 main
Knjižnica. Do imenovanja novega direktorja jo bo vodila v. d. direktorice.

Na včerajšnjem sestanku sveta ustanoviteljic, ki ga sestavljajo župani občin ustanoviteljic in sveta Knjižnice Pavla Golie Trebnje niso dosegli soglasja o tem, ali je bil postopek za predlog novega direktorja voden pravilno.

Svet zavoda. Če nekaj odloči skozi demokratičen proces, občinski svet pa tej odločitvi ne da zelene luči, je vprašljiva smiselnost sveta zavoda ter celoten proces in ustroj javnega zavoda in demokratične ureditve, je prepričan šentrupertski župan Rupert Gole.

Je pa ministrstvo za kulturo podprlo zdajšnjo direktorico Mileno Bon, proti kateri se je sicer postavila večina zaposlenih v knjižnici.

Ponoviti razpis
Kot je povedal Anton Maver, zdajšnji predsedujoči svetu ustanoviteljic, sicer župan Občine Mokronog - Trebelno, želijo, da se razpis ponovi. Svet zavoda je zato za tri mesece oziroma do imenovanja novega direktorja za vršilko dolžnosti direktorice imenoval strokovno delavko v knjižnici Simono Omahen Mestnik.

Čas bo pokazal svoje
Bonova, ki se ji mandat izteče 27. decembra, je tako izgubila službo. "Dokaz so delo, narejene stvari, nobene pritožbe v vseh teh letih. Če so zaposleni vzeli položaj v svoje roke, bo potrebno še kakšno dejanje, da se stvari razrešijo," je pojasnila. Glede vnovične kandidature za direktorico pa se še ni odločila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.