Slovenija
385 ogledov

Za dober kilometer košnje trave ob žici pet tisoč evrov

Žica ob Kolpi, preraščena s travo Helena Pantar
Ograja, oziroma tehnične ovire, na meji s Hrvaško ostajajo do nadaljnega, posebej žičnato ograjo pa je zarasla trava in podrasje. Medtem, ko so na nekaterih policijskih upravah že našli "ugodne" izvajalce košenja trave - v Murski Soboti so tako za 1250 metrov plačali pet tisoč evrov, na območju Policijske uprave Maribor cenovno sprejemljivega ponudnika iščejo že od začetka julija.

Policijska uprava Maribor išče ponudnika za urejanje okolice ob postavljenih tehničnih ovirah na območju obmejnih policijskih postaj Ormož, Gorišnica in Podlehnik od 1. septembra do konca novembra.

Za košnjo zahtevali preveč denarja

Razpis, ki je bil v prvem poskusu neuspešen, je še vedno v teku. Potencialnim ponudnikom za urejanje okolice  ob postavljenih tehničnih ovirah na območju PP Ormož, PP Gorišnica in  PP  Podlehnik  so poslali povabilo k oddaji ponudbe za izbiro izvajalca po postopku  evidenčnega naročila male vrednosti 1. julija. "Z zainteresiranimi ponudniki je bil opravljen tudi ogled stanja na lokaciji, do roka za oddajo ponudb so prejeli  tri  ponudbe.  Postopek  smo  dne 13. 7. 2016 zaključili brez izbire izvajalca,  zaradi  prejetih  cenovno  nesprejemljivih  ponudb  po postopku evidenčnih naročil male vrednosti," je pojasnila Vesna Drole, tiskovna predstavnica policije.

Tretjega avgusta so tako ponovno objavili javno naročilo male vrednosti na spletnem portalu  Uradnega  lista  za javna naročila  male  vrednosti. Za naročila male vrednosti štejejo naročila med vrednostjo 20.000 do 134.000 evrov. "Znesek  finančnih sredstev potrebnih za izvedbo storitve  je  odvisen  od višine prejetih ponudb za navedeno javno naročilo male vrednosti," pojasnjuje Droletova.

Meter pred in za žico
Žica ob Kolpi, preraščena s travo | Avtor: Helena Pantar Helena Pantar

Ob postavljenih tehničnih ovirah je potrebno pokositi travo in ostale podrasti v pasu enega metra na obeh straneh tehnične ovire. Medtem, ko v Mariboru izvajalca še iščejo, so na območjih drugih policijskih uprav travo ob ograji že začeli kositi. Na območju PU Koper bo izvajalec to naredil za okoli 15 tisoč evrov.

Za 1250 metrov pet tisoč evrov

Policijska uprava Murska Sobota je prav tako že sklenila pogodbo z najugodnejšim ponudnikom. so prav tako izvedli javno naročilo male vrednosti. Z obeh strani so tako pokosili 1250 metrov z obeh strani, od tega je 1205 metrov žičnate ograje in 45 metrov panelne ograje. Znesek računa za opravljeno storitev je 5000 evrov.

Postopek evidenčnega naročila male vrednosti (ENMV) za urejanje okolice ob postavljenih
tehničnih ovirah so izvedli tudi na območju PU Novo mesto.

Za 34 kilometrov 22 tisoč evrov

žica | Avtor: I. V. I. V.

V Posavju so za nekaj manj kot 34 kilometrov ograje - 31 380 metrov žičnate ograje in 2800 metrov panelne ograje plačali manj, 21.944,00 evrov, kar je okoli 650 evrov na kilometer. Na območju Bele krajine so postavljene tehnične ovire v obliki žičnate ograje na 2.400 metrih ter panelne ograje v dolžini 20.015 metrov. Vabilo k oddaji ponudbe je bilo poslano trem izvajalcem, rok za oddajo ponudbe pa se je iztekel 5. avgusta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Nada Vesel 14:54 14.avgust 2016.

    pppppppppa toliko arestantov, če vse ubogajo naši veljaki amere , naj kosijo arestantje , saj v ameriki tudi delajo na cesti in parkih , zakaj naši ne bi , saj so dnevno plačani ...

  • Avatar praufo
    praufo 10:24 12.avgust 2016.

    kar ima za posledico mnogo preplačano, nestrokovno in nemalokrat šlampasto delo

  • Avatar praufo
    praufo 10:20 12.avgust 2016.

    kar se pa tiče javnega naročanja, se pa popolnoma strinjam, da je vse več ali manj naprej zmenjeno, cene, provizije, itd, se pa na nekaterih področjih že pojavlja problem, ker se nekateri sploh nočejo več prijavit, ker jim je škoda ...prikaži več časa stran vrženega za brezvezno papirologijo