Slovenija
41 ogledov

Za drobiž sta ju pretepla

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Moška sta se izdajala za policista.

Včeraj okoli enih ponoči sta do stanovanjske hiše v okolici Vodic prišla moška in od lastnika pod pretvezo, da sta policista, zahtevala, naj odpre. "Ko jima je odprl, sta ga začela pretepati, od njega zahtevala denar in pri tem uporabila solzivec. Eden od storilcev je fizično napadel tudi žensko, ki je bila v hiši," je pojasnil Vinko Stojnšek s Policijske uprave Ljubljana.

Storilca sta iz stanovanjske hiše odnesla nekaj deset evrov in verižico oškodovanke. Kraj dejanja sta po navedbah policije zapustila v neznani smeri, za žrtve pa so poskrbeli zdravstveni delavci. 

Previdno pred lažnimi policisti

Policija zaradi podobnih nevarnosti opozarja, da se mora policist, ki izvaja naloge v civilu, pred policijskim postopkom izkazati s službeno izkaznico in pojasniti razlog policijskega postopka. Če okoliščine tega ne dopuščajo, se mora predstaviti kot policist, takoj ko je to mogoče, pa se mora izkazati s službeno izkaznico. Na zahtevo mora povedati tudi ime in priimek ter navesti policijsko enoto, v katero je razporejen. "Odstopanje od pravil lahko pomenijo dvom, da gre za policista, zato v takih primerih predlagamo, da oseba o dogodku obvesti policijo," opozarja Stojnšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.