Slovenija
29 ogledov

Za ekskurzijo 570 evrov po glavi

MOL bo letos med projekti največ – 18,8 milijona evrov – namenila za Športni par Žurnal24 main
Aktiva ljubljanskih osnovnošolskih in predšolskih ravnateljev sta pripravila strokovno ekskurzijo za ljubljanske ravnatelje, ki jo večinoma financira MOL.

Strokovna ekskurzija na Nizozemsko, ki se je po navedbah Mestne občine Ljubljana (MOL) običajno udeleži od 50 do 60 ljubljanskih ravnateljev, bo občino stala med 28.500 in 34.200 evrov, a na MOL pravijo, da je strošek kljub krizi, v kateri je država, smiseln.

Tradicionalne ekskurzije

Kot navajajo, je ekskurzija, ki se je začela danes, potekala pa bo do 1. decembra, del programa strokovnega izobraževanja ravnateljev, ki ga na občini podpirajo. Kot pojasnjujejo, gre za tradicionalen del vodenja aktivov tako vrtcev kot šol v Ljubljani, ki ga izvajajo na vsako eno do dve leti in predstavlja eno od paradigem, s pomočjo katerih lahko raziskujejo in vnašajo ideje za spremembe v šolskem prostoru.

Pojasnjujejo še, da so tovrstne ekskurzije pred leti potekale vsako leto, v obeh mandatih župana Zorana Jankovića pa so njihov obseg zmanjšali in v šestih letih izvedli dve.

Kritike na račun ekskurzij

Lani so imeli ljubljanski ravnatelji ekskurzijo v London, predlani pa v Berlin. Zaradi ekskurzij je bil MOL v preteklosti že deležen kritik, predvsem s strani ravnatelja Osnovne šole Prule Dušana Merca, ki je ocenjeval, da s tem ljubljanski župan Zoran Janković podkupuje ravnatelje, in da ekskurzije zaradi finančne krize niso primerne.

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 16:49 27.november 2013.

    Za javno kuhinjo bodite prepričani da niti 500 evrov opankar ne bo primaknu.