Slovenija
8606 ogledov

Za film! Policisti uspešno preiskali rop, a to še ni vse

Policijske luči Profimedia
Policiste je rop pripeljal na sled še enega, hujšega kaznivega dejanja.

Novogoriški kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi uspešno preiskali rop in kaznivo dejanje trgovine z ljudmi na Goriškem. V okviru preiskave so prostost odvzeli 63-letni državljanki Kitajske, ki je osumljena trgovine z ljudmi in 38-letnega Slovenca, osumljenega ropa, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Napadel jo je in jo poškodoval

Novogoriški kriminalisti so že junija letos na območju Nove Gorice obravnavali oborožen rop. Zamaskiran storilec je od kitajske državljanke srednjih let zahteval gotovino in ji pri tem grozil z nevarnim predmetom. Zaradi strahu in fizičnega napada je žrtev storilcu izročila več sto evrov.

Storilec je žrtev tudi napadel. Zaradi telesnih poškodb je prejela ustrezno zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici. Z nadaljnjo preiskavo, zbiranjem obvestil in dokazov so policisti ugotovili, da je bila kitajska državljanka žrtev trgovine z ljudmi.

Policisti so priskali ozadje

V sodelovanju z italijanskimi varnostnimi in pravosodnimi organi so policisti tako septembra v pokrajini Lombardija opravili dve hišni in eno osebno preiskavo, istočasno pa so hišne preiskave izvajali tudi na Goriškem. V sklopu vseh preiskav so zasegli dokazni material, ki je podkrepil sum kaznivega dejanja trgovine z ljudmi.

Novogoriški kriminalisti so zaradi tega v začetku decembra odvzeli prostost 63-letni državljanki Kitajske in jo s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi privedli k dežurni preiskovalni sodnici okrožnega sodišča v Novi Gorici. Sodnica je zoper osumljenko odredila pripor.

Prijeli tudi roparja

Kriminalisti so z zbiranjem dokazov in obvestil ter ob pomoči tujih varnostnih organov zbrali tudi dovolj dokazov za podajo kazenske ovadbe zoper 38-letnega Slovenca, osumljenega ropa na Goriškem. Ker se 38-letnik trenutno nahaja v priporu zaradi suma storitve več kaznivih dejanj ropov na območju Italije, so kriminalisti zoper njega na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo po redni poti, so še sporočili iz PU Nova Gorica.

lisice pripor aretacija Gorenjska Policisti ustavili voznika, na koncu so ga morali pridržati Italija Nezaslišano Svet Skupina spolno zlorabila mladoletnico, nato se je nanjo spravila še družina

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.