Slovenija
50 ogledov

Za garažno hišo še ni prepozno

V podjetju Kranjska parkirišča kljub pomislekom občine menijo, da je projekt gar Žurnal24 main
Iz današnje izdaje gorenjskega Žurnala: Slovenski trg. Prihodnji teden sestanek Kranjskih parkirišč in občine o garažni hiši.

Kranj. Gradnja garažne hiše pod Slovenskim trgom je še vedno izvedljiva, meni podjetje Kranjska parkirišča, in to kljub pomislekom župana Mohorja Bogataja in opozorilu, da so roki za oddajo dokumentacije pretekli. Obe strani naj bi se predvidoma sestali prihodnji teden.

Pavle Jazbec, prokurist Kranjskih parkirišč, je priznal, da podjetje pri pripravi projektne dokumentacije zamuja, a opozoril, da zamude niso zakrivili oni, temveč dogodki, na katere družba ni imela vpliva. “Zamujamo izključno zaradi nerazumnih potez zavoda za varstvo kulturne dediščine,” je ponovil. Zavod na naša vprašanja o tej temi, zastavljena pred tremi tedni, še ni odgovoril.

Nov investitor
Spomnimo: občina v javno-zasebnem partnerstvu prispeva stavbno pravico, Jazbec pa je povedal, da jo je o vseh zapletih sproti obveščal, zato ne vidi razloga, zakaj ne bi projekta kljub pretečenim rokom nadaljevali. Še posebno ker so k projektu pritegnili tudi novega investitorja, je spomnil. Imenovati pa ga ni želel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.