Slovenija
39 ogledov

Za Izolane ena zastonj

Šeherezada, povej mi zgodbo (Scheherazade Tell Me a Story) egiptovskega režiserj Žurnal24 main
Kino Otok. Za domačine ena filmska projekcija v zahvalo za gostoljubje.
Kje bodo projekcije?
Lokacije. Art Kino Odeon in kulturni dom bosta gostila večino dnevnih filmov, Manziolijev trg pa večerne projekcije. Na Svetilniku se bo v sklopu sekcije Video na plaži odvrtelo 32 kratkometražnih filmov mladih slovenskih in tujih ustvarjalcev.

“Lani se je festivala udeležilo okoli sedem tisoč obiskovalcev, letos pričakujemo podobno,” je prepričana Lorena Pavlič, direktorica festivala Kino Otok, ki se bo prihodnjo sredo začel v Izoli.

“Izola je otok tako po svoji zgodovini in imenu kot po imenu filmskega festivala, ki mu vsa ta leta daje pristan. Med festivalom Izola dejansko postane otok. Letos smo festival in mesto povezali tudi simbolno, z grafično podobo festivala. Golobica, ki je njen sestavni del, je namreč simbol Izole,” dodaja Pavličeva, ki se Izolanom vsako leto zahvali za gostoljubje z brezplačno projekcijo na predvečer uradnega odprtja festivala. Glede na udeležbo so organizatorji mnenja, da so prebivalci Izole festivalu naklonjeni.

22 filmov in 13 avtorjev
“Na Kino Otoku lahko vidimo pestro bero zadnje sezone, filme, ki sicer v Sloveniji najverjetneje ne bi bili prikazani. Tako bomo letos predvajali 22 filmov z različnih koncev sveta in gostili 13 avtorjev. V tekmovalni sekciji Trgatev pa bodo predstavljeni štirje filmi. Izbran otoški program bo istočasno predstavljen tudi v ljubljanskem Kinodvoru, kjer bo gostoval pod imenom Otok v Ljubljani,” nadaljuje Irena Pavlič in poudarja pomembnost spremljevalnega programa. Večina se bo odvijala na Svetilniku, kjer bo poskrbljeno za glasbo in točke plesa ter druge ulične umetnosti, lačne pa bodo prevzeli predstavniki ekokmetij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.