Slovenija
14392 ogledov

Za jutri napovedujejo sneg

Sneg
1/5
Dopoldne se bo od zahoda začelo oblačiti, popoldne in zvečer bodo predvsem v zgornjem Posočju že možne manjše padavine. Ponoči se bodo padavine okrepile in razširile na vso Slovenijo.

Sprva bo meja sneženja med 400 in 700 m, nato višje, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Zjutraj bo od nič do pet stopinj Celzija, čez dan pa od 6 do 12, ponekod v severni Sloveniji pa le nekaj stopinj nad ničlo.

"Meja sneženja se bo v delu Notranjske, Gorenjske, Koroške in osrednje Slovenije gibala med 400 in 700 m nadmorske višine, na jugu in vzhodu Slovenije pa nad okoli 900 m. Ob močnejših padavinah lahko občasno predvsem ponekod na severnem Notranjskem, Gorenjskem, Koroškem in lokalno v osrednji Sloveniji, zjutraj in del dopoldneva sneži tudi do nižin," napovedujejo na portalu neurje.si.

"Jutri zjutraj in dopoldan bo ponekod v višje ležečih krajih močno snežilo. Najbolj zimsko bo na Gorenjskem, kjer bo predvidoma snežilo vse do alpskih dolin. Nad okoli 900 m nadmorske višine bo zapadlo od 15 do 40 cm novega snega, največ na Gorenjskem in Notranjskem. Po nižinah snežne odeje ni pričakovati. Izjema bo le severozahodni del Slovenije, kjer lahko ob močnejših padavinah tudi do nižin zapade kakšen centimeter mokrega snega," napovedujejo na portalu neurje.si.

"Karta prikazuje obliko padavin nad Slovenijo in okolico v petek zjutraj okrog 7. ure. Modra barva prikazuje sneženje, zelena dež. Gre za enega od izračunov numeričnega meteorološkega modela COSMO-D2. Karte ne gre jemati dobesedno, možna so odstopanja," pravijo na neurje.si. 

V nedeljo kaže na sončno vreme, sobota ne bo preveč lepa

V noči na soboto bo prehodno spet nekaj padavin predvsem na jugu države. V soboto bo sprva oblačno, popoldne pa se bo od severa postopno delno razjasnilo, predvsem na vzhodu bo možna kakšna popoldanska ploha. V nedeljo kaže na dokaj sončno vreme, v ponedeljek pa se bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije pojavljale manjše padavine. Nato bo večinoma suho vreme vsaj do petka. V drugi polovici tedna bo nekoliko topleje, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar drecos
    drecos 11:43 05.marec 2020.

    pa ne delajte panike za brez veze novinarčki pametni