Slovenija
1980 ogledov

Za kratek čas bomo lahko zaprli dežnike

vreme dežnik Shutterstock
V nedeljo se bo vreme razjasnilo, po dnevu sonca, pa zopet lahko pričakujemo poslabšanje ...

Ponoči bo prehodno še nekaj padavin, ki pa bodo po napovedih meteorologov agencije za okolje do jutra ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, ob morju do 9, v Gornjesavski dolini malo pod 0 stopinj Celzija. V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, dopoldne se bo delno razjasnilo. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo ob morju manj verjetne.

V ponedeljek bo sončno, ponekod bo popoldne pihal jugozahodni veter. V torek se bo jugozahodnik okrepil, predvsem v zahodni Sloveniji se bo pooblačilo. Že v sredo pa bo na zahodu začelo občasno deževati, drugod bo še suho.

Zaradi večje količine novega snega je predvsem v visokogorju Julijskih Alp velika nevarnost snežnih plazov.

Morje še lahko poplavlja

Reke po državi imajo srednje do velike pretoke in večinoma upadajo. Agencija za okolje napoveduje, da lahko naraščajo še reke na skrajnem severozahodu države, reke na Kočevskem in Kolpa. Počasi bodo naraščale tudi reke s kraškim zaledjem. Vodnatost se bo v nedeljo začela zmanjševati, zmanjševanje se bo nadaljevalo še nekaj dni. V naslednjih dneh se bodo povečale le ojezerjene površine na kraških poljih.

Gladina morja bo ob večerni plimi povišana in lahko poplavi nižje ležeče dele obale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.