Slovenija
12 ogledov

Za lačne bi topel obrok

"Obroke za socialno ogrožene Pirančane bomo zagotovili z boni," je v dvorani pir Žurnal24 main
Želijo brezplačen topli obrok, dom za brezdomce in dnevni center.
Kam po pomoč?
RK Piran. Sedež ima v Piranu na Župančičevi ulici 14, skladišče humanitarne pomoči pa v Luciji na Liminjanski ulici 117, kjer socialno ogroženim delijo hrano in drugo pomoč. Tja lahko prinesete obleke in podobno.

"Vse več ljudi živi v pomanjkanju in potrebujejo kako pomoč, toplo besedo ali tolažbo, čeprav se nemalo takih skrije," je poudarila Valentina Klemše, sekretarka piranskega območnega združenja Rdečega križa (RK).

"To so tudi moje želje, to moramo narediti, in občina bo te dobre ideje podprla, saj moramo pomagati soljudem," so bile besede, s katerimi je piranski župan Peter Bossman požel aplavz nabito polne dvorane piranskega RK.

Na prireditvi za starejše, ki so jo s kulturnim programom popestrili mladi, je Klemšetova govorila tudi o njihovih prizadevanjih v letošnjem letu boja proti revščini. Zadovoljstva nad novim centrom na Župančičevi ulici ni skrivala, saj omogoča prireditve, dejavnosti, predavanja in dogajanja s prostovoljci, ki tam delujejo vsak dan.

Župan obljubil podporo
Klemšetova je župana seznanila z načrti RK: topel obrok želijo vsak dan zagotoviti od 30 do 35 socialno ogroženim Pirančanom, z domom za brezdomce bi poskrbeli za njihove minimalne potrebe, radi bi tudi medgeneracijsko središče, nekakšen dnevni center, kjer bi se ob različnih dejavnostih mlajše generacije lahko povezovale z – kot je dejala – generacijo v sproščenem in vedrem obdobju življenja. Župan je obljubil podporo in tudi sam dal nekaj dobrih predlogov za prijetnejšo starost v Piranu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.