Slovenija
11 ogledov

Za led 140 tisoč evrov več

stožice Nik Rovan
SP v hokeju. Stožice so premagale Halo Tivoli zaradi boljših pogojev.

Ljubljana. Hokejska zveza Slovenije (HZS) bi za organizacijo svetovnega prvenstva (SP) v hokeju na ledu divizije I v Hali Tivoli plačala okoli milijon evrov, za Stožice pa bo morala dodati okoli 140 tisoč evrov.

Toliko bosta stala postavitev ledu – dvorana v Stožicah namreč ne predvideva priprave ledu – in njegovo vzdrževanje, pojasnjuje Špela Predan, vodja odnosov z javnostmi pri HZS. Dodaja, da je v strošek organizacije všteta tudi promocija prvenstva, ki bo obsežnejša, kot je bila v prejšnjih letih – Slovenija je zadnje SP gostila leta 2010.

 

Pokrili z vstopnicami

Na HZS so se za dražje Stožice odločili, ker nova dvorana "ponuja veliko boljše organizacijske pogoje kot stara dvorana v Tivoliju". Med drugim omogoča boljše pogoje za namestitev reprezentanc, drugega uradnega osebja in medijev, je prijaznejša do pokroviteljev, zaradi tehnične opremljenosti pa tudi do občinstva, pravijo na zvezi. To je tudi odločilno vplivalo pri izbiri med Halo Tivoli in Areno Stožice. Ob tem spomnimo, da je predsednik HZS Matjaž Rakovec, ki je hkrati predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, pred meseci napovedal, da se bo dvorana v Stožicah od 1. januarja imenovala Arena Triglav.

In kako bodo na HZS pokrili razliko v stroških? "Ta se bo predvidoma kompenzirala z večjim številom prodanih vstopnic, saj je v Stožicah enkrat več sedežev kot v Tivoliju," odgovarja Predanova, ki pričakuje, da bo dvorana na tekmah slovenske reprezentance polna ter da bo več obiskovalcev tudi na tekmah avstrijske in madžarske reprezentance. "Če k temu prištejemo sredstva pokroviteljev, bomo stroške SP pokrili. Naša predvidevanja temeljijo na izračunih tako imenovanega črnega scenarija," pravijo na HZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.