Slovenija
32 ogledov

Za milijarde ve le Stepišnik

slovenija 18.09.13. Dolenjska, Bela krajina, Mojca Cemas Stjepanovic, Polona Kam Jerca Božič Kranjec
Minister ima denar za gradnjo, drugi o tem ne vedo nič.

Milijarde evrov, o katerih je Stanko Stepišnik, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, v Beli krajini govoril v povezavi z gradnjo tretje razvojne osi, so presenetile tamkajšnje županji in župana, ki so prepričani, da se zatika prav pri denarju. Od lanskega decembra, ko je bila sprejeta uredba o državnem prostorskem načrtu (DPN) za prvi odsek južnega dela tretje razvojne osi, to je od Novega mesta do Malin, se namreč ni zgodilo še nič.

Kitajci, Rusi, banke

"Kitajci imajo na voljo deset milijard za velike infrastrukturne projekte v Sloveniji, tu je tudi ruski kapital ali kapital evropske investicijske banke, ampak nimamo pripravljenega projekta, ki bi ga začeli delati," je Belokranjcem v povezavi s tretjo osjo dejal Stepišnik. O njegovih navedbah so nam na ministrstvu za gospodarski razvoj pojasnili, da je minister to dejal na podlagi informacij, s katerimi razpolaga, in dodali, da vse drugo v zvezi s projektom vedo na ministrstvu za infrastrukturo 
in prostor.

Stepišnikova izjava je bila povod, da so se Mojca Čemas Stjepanovič, Polona Kambič in Darko Zevnik, županji Črnomlja in Semiča ter župan Metlike, napovedali pri Samu Omerzelu, ministru za infrastrukturo in prostor, da bi dobili odgovor, ali je denar za gradnjo južnega dela na vidiku ali ne.

DRSC: denarja ni

Na Direkciji RS za ceste (DRSC), ki spada pod Omerzelovo ministrstvo, so nam o denarju za južni del tretje razvojne osi povedali: "V pripravi so postopki za parcelacijo in izdelavo projektne dokumentacije, za nadaljnje dejavnosti pa žal ni zagotovljenih finančnih sredstev v državnem proračunu, zaradi česar te mirujejo."

Komentarjev 1
  • dragec 08:07 19.september 2013.

    Stepičnik: Čistega vina vam ne moremo naliti, še je mošt!!!