Slovenija
2 ogledov

Za milijon evrov v moderno cesto

Karantanska cesta ima resne poškodbe, zato so se na domžalski občini odločili za Žurnal24 main
Karantanska. Rekonstrukcija ceste se začne maja.

Do avgusta bo končana rekonstrukcija Karantanske ceste v Domžalah. "Ker je cesta vpadnica v center, jo bomo ob rekonstrukciji uredili v moderno mestno vpadnico," je razložila Vera Vojska z domžalske občine in dodala, da se bodo dela začela predvidoma po 1. maju.

Uredili bodo zelene površine
Za rekonstrukcijo so se na občini odločili zaradi resnih poškodb vozišča in nekaterih komunalnih vodov. Izvajalca del bodo poiskali z javnim naročilom, rok za oddajo ponudb pa je 10. marec.

Izbrano podjetje bo po besedah Vojske preuredilo vozišče, pločnike in hodnik za pešce. Zgradili bodo nadomestni vodovod, fekalno kanalizacijo in postavili javno razsvetljavo. Poleg tega je v načrtu ureditev zelenih površin z zasaditvijo dreves in postavitvijo klopi, prostorov za kolesa ter košev za smeti. Stroški del bodo po njenih besedah okoli milijon evrov.

Na domžalski občini poleg rekonstrukcije Karantanske ceste načrtujejo tudi obnovo srednje ceste v Depali vasi. Dela se bodo začela predvidoma sredi maja in končala sredi avgusta, njihova vrednost pa je ocenjena na 400 tisoč evrov. Pri tem bodo zgradili tudi pločnik in postavili javno razsvetljavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.