Slovenija
48 ogledov

Za najem prostorov Svee tri ponudbe

Svea Svea
Za najem proizvodnih prostorov družbe Svea v stečaju so trenutno prispele tri ponudbe.

Kot je danes za STA povedal stečajni upravitelj Tomaž Kos, bo vse ponudbe odprl v torek. Takrat bo znano tudi, koliko ponudb je prispelo za najem Sveinih nepremičnin na lokaciji v Litiji.

Izhodiščna višina mesečne najemnine za Sveine nepremičnine na lokaciji v Zagorju ob Savi znaša 10.000 evrov. Za najem Svee, ki je v stečaju od decembra lani, se me drugim zanimata Zlatarna Celje prek dejavnosti inženiringa, v ozadju naj bi bil nekdanji vodilni delavec Svee Inženiring Rok Frol, ter iniciativni odbor zadruge v ustanavljanju, v katerem je trenutno pet nekdanjih delavcev Svee.

Za Stari trg ni zanimanja


Kos na lokaciji v Zagorju ob Savi oddaja v najem opremljene proizvodne prostore ter blagovno znamko Svea. Uporabna površina proizvodnega dela znaša okoli 3000 kvadratnih metrov s pripadajočimi prostori ter 500 kvadratnih metrov manipulacijskega prostora.

Na lokaciji v Litiji Kos za 11.000 evrov mesečne najemnine oddaja proizvodnjo lepljencev s sušilnico in kotlovnico, zanimanje za ta najem naj bi prav tako izkazalo nekaj ponudnikov. Uporabna površina te lokacije znaša okoli 6000 kvadratnih metrov proizvodnih in skladiščnih prostorov, dvorišče pa je velikosti 500 kvadratnih metrov. Medtem za Sveine prostore v Starem trgu pri Ložu ni toliko zanimanja, saj se je zanje javil en sam interesent.

Najemno pogodbo za prvi dve omenjeni lokaciji bo Kos pod odložnim pogojem soglasja sodišča sklenil za določen čas enega leta oz. do prodaje premoženja z enomesečnim odpovednim rokom. Najemnik bi imel možnost pri predmetu najema pridobiti tudi predkupno pravico.

Pomoč ni pomagala


Okrožno sodišče v Ljubljani pa je na Kosov predlog sprejelo sklep o prodaji gotovih izdelkov, polizdelkov in proizvodnega materiala na lokaciji Litija. Po Kosovih navedbah je knjigovodska vrednost posameznih vrst zalog manjša od 15.000 evrov in to premoženje bo poskusil Kos neposredno prodati kupcem.

Svea, ki je 65 let izdelovala kuhinje in je zaposlovala 120 delavcev, je v stečajnem postopku od 13. decembra lani. Lani poleti je od države prejela prvi del pomoči v višini 1,38 milijona evrov, drugega v višini 3,6 milijona evrov pa ji država ni podelila, saj njen program prestrukturiranja po oceni vlade ni bil realen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.