Slovenija
16322 ogledov

Izdano drugo najvišje vremensko opozorilo

vročina Saša Despot
Agencija za okolje je za ponedeljek, torek in sredo izdala drugo najvišje vremensko opozorilo.

Danes je oranžno opozorilo zaradi vročine veljalo le za jugozahod države, v ponedeljek velja za skoraj celotno državo razen za severozahod države, v torek in v sredo pa za osrednji in južni del države.

 | Avtor: Arso Arso

Oranžno opozorilo velja od enajste do 18. ure (na jugozahodu od 10. do 19. ure), pomeni pa, da bodo visoke temperature vplivale na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. "Sredi dneva in popoldne se zadržujte v senci, odsvetujemo velike fizične napore. Uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine. Bivalne prostore zračite ponoči in zjutraj. Na soncu parkirana vozila pred začetkom vožnje dobro prezračite," se glasi nasvet agencije za okolje v primeru oranžnega opozorila, ki pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne in da so možne tudi žrtve.

"V ponedeljek bo pretežno jasno, popoldne ali zvečer lahko predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastane kakšna vročinska nevihta," napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 37 stopinj Celzija.

V sredo popoldan nevihte in konec vročine

V torek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme s kakšno popoldansko ali večerno vročinsko nevihto. V sredo dopoldne bo še sončno, vroče in soparno. Popoldne bodo nevihte zajele večji del Slovenije, južno Slovenijo predvidoma šele zvečer. V četrtek bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, vročina bo popustila.

Od četrtka do torka bo povečini sončno, vsak dan predvsem popoldne pa se bodo pojavljale plohe in nevihte. Vročina bo popustila, še napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 06:42 17.julij 2023.

    Ne se sekirat če je vroče,bodo že jutri ledene kugle