Slovenija
135 ogledov

Za neprijaznost 200 evrov kazni

LPP Boštjan Tacol
Potniki LPP. Čez voznike se pritožujejo že, če jim avtobus odpelje pred nosom.

Voznika mestnega avtobusa lahko doleti kazen v višini 200 evrov, če do potnikov ni prijazen ali če jim ne da informacij o voznem redu in trasi. A do zdaj mestni inšpektorji, ki jim to od leta 2009 dovoljuje Jankovićev odlok o prevozih potnikov, še niso kaznovali niti enega.

So pa na Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) v zadnjih treh letih dobili 146 pritožb potnikov. Ljudje so se pritoževali, da je bil voznik neprijazen, ko so želeli izstopiti pri prvih vratih, ali da jim je odgovarjal s povišanim glasom. Nekateri so se podjetju čez voznika pritožili zgolj zato, ker jih je razjezilo, da je avtobus speljal, preden bi lahko vstopili.

Vzeli bi jim 13. plačo

LPP je od leta 2009 zaradi nevljudnosti pisno opozoril 18 voznikov. Trikratni opomin v roku enega leta, kot so pojasnili na LPP, lahko za zaposlenega pomeni “občutno zmanjšanje dohodka”. To pomeni, da voznik ostane brez 13. plače. A takih primerov ni bilo, “saj po prvem opozorilu nobeden od voznikov ni dobil nadaljnjega”, pravijo na LPP.

Komentarjev 2
  • CHiKO 21:17 26.september 2011.

    3/4 potnikov povprašuje voznike za informacije med vožnjo, halo...Preberite si: U R E D B Oo načinu izvajanja gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem prometu in o koncesiji te javne službe

  • JohnSmith30699 13:01 26.september 2011.

    da v Ljubljani ostanes mirnih zivcev potrebujes res poseben tecaj,...samo kapo dol tem soferjem! Ker ko imam sam opravka z zabarji bi jim najraje zabil cegu v glavo raji razvajeni! ...ampak ker smo civilizirani se mu nasmehnem in se mi ...prikaži več prav zasmili zabar ker toliko energije porabi za prazen nic, za pritozevanje in jamranje...