Slovenija
28 ogledov

Za nesrečo sedežnice odgovornim pogojne kazni

Porušena sedežnica, Mariborsko pohorje Žurnal24 main
Pohorsko smučišče, februar 2010, prvi dan zimski počitnic. Zaradi starega ležaja je s sedežnice popadala več kot polovica od 34 smučarjev. Odgovornim je sodišče pripisalo pogojne kazni, poroča Dnevnik.

Na Mariborskem Pohorju se je pol leta po padcu gondol pripetila še ena žičniška nesreča. S sedežnico Stolp se je v tistem trenutku peljalo 34 smučarjev. Na vrhu žičnice je odpadlo povratno kolo, jeklenica se je snela, ljudi je pometalo v sneg. Nekateri so si pomagali sami, drugim, ki so obviseli v zraku, so morali pomagati gorski reševalci. Večina smučarjev je bila lažje poškodovana.

Tožilstvo je odgovornost za nezgodo pripisala trem zaposlenim iz podjetja Gopla – direktorju Jožefu Gobcu, Miroljubu Kerepu in Franciju Dereaniju – ter Izidorju Pisniku, ki je bil v času nesreče vodja vzdrževanja v Smučarskem klubu Branik. Obtoženi so bili kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, kar naj bi storili iz malomarnosti, z opustitvijo dejanj, ki bi jih bili dolžni storiti za zagotovitev splošne varnosti ljudi.

Vsi štirje so bili na mariborskem okrajnem sodišču obsojeni na leto dni pogojne zaporne kazni z dvema letoma preizkusne dobe, piše Dnevnik. Vprašanje je, ali bo sodba postala pravnomočna še pred zastaranjem, ki grozi septembra letos. Obramba je napovedala pritožbe na odločitev.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.