Slovenija
1059 ogledov

Za ošpicami v Mariboru zbolel še dojenček

Dojenček
1/2
V mariborskem kliničnem centru je zaradi ošpic hospitaliziran enoletni dojenček.

Pred desetimi dnevi smo poročali o primeru ošpic v Mariboru. Moški, ki ni bil cepljen in se je okužil v Srbiji, je po vrnitvi domov, ko je bil kužen, trikrat obiskal urgenco. Zdaj je zbolel še otrok, ki še ni bil cepljen in je bil s tem moškim v stiku, poroča Večer. 

V sobotoje bil Nacionalni inštitut za javno zdravje obveščen o pojavu ošpic pri dečku, starem eno leto. Dečka so sicer cepili proti ošpicam, ko so ugotovili, da je bil v stiku z okuženim, a cepljenje ni pravočasno vzpostavilo zaščite. Pred tem ni bil cepljen, saj še ni bil dovolj star. Otroke se po programu cepi na sistematskem pregledu, potem ko dopolnijo eno leto. Otrok ne obiskuje vrtca. 

Ošpice Slovenija Primer ošpic v Mariboru

"Med vikendom je epidemiolog v pripravljenosti identificiral 57 kontaktov znotraj družine in zdravstvene službe. Vse kontakte smo pregledali in izvedli ustrezne preventivne ukrepe," pojasnjujejo na NIJZ. 

ošpice Ošpice Zdravje Ošpice: Izdali denarne kazni za starše, ki niso cepili otrok

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.