Slovenija
26 ogledov

Za otroške dodatke čas le še do torka

OTROK Žurnal24 main
V torek, 5.2.2013, se izteče rok, do katerega morajo starši, ki želijo davčne olajšave za otroke pri odmeri dohodnine za leto 2012 uveljaviti drugače, kot so jih uveljavljali med letom pri svojih delodajalcih ali če jih med letom sploh niso uveljavljali.

"Davčne olajšave za otroke so pomemben ukrep družinske politike, ki dopolnjuje otroški dodatek. V Sloveniji so urejene tako, da znižujejo davčno osnovo ter posledično znesek davka, ki ga moramo plačati. Urejene so progresivno, tako da je olajšava za vsakega naslednjega otroka večja kot za predhodnega. Za enega otroka se letna davčna osnova lahko zniža za 2.382 EUR, za drugega otroka za 2.589 EUR, za tretjega otroka za 4.319 EUR in za vsakega naslednjega še za 1.729 EUR več kot za predhodnega. Zato je učinek davčnih olajšav odvisen tudi od tega, kako jih uveljavimo," so opozarili pri Družinski pobudi.

Podobno kot prejšnja leta so v Družinski pobudi tudi letos pripravili obrazec za izračun dohodnine, ki omogoča hiter in preprost izračun najugodnejšega načina uveljavljanja davčnih olajšav za otroke. Dobite ga na na tej spletni strani.

 

Komentarjev 1
  • nanisimi 21:55 03.februar 2013.

    Otroške dodatke? Najbrž si mislil vzdrževane družinske člane.