Slovenija
76 ogledov

Za pametne stavbe

“Izvozimo med 60 in 80 odstotki izdelkov. Ker naj bi se kriza gradbeništva v Slo Žurnal24 main
Uspeh. Visokotehnološko podjetje Goap s produkti za inteligentne objekte osvaja nove trge.
1,2 milijona evrov čistih prihodkov je lani ustvarilo podjetje Goap s 16 zaposlenimi, predlani 3,2 milijona.

Pričakujemo, da bo naš promet s Turčijo že prihodnje leto znašal med pol milijona in milijonom evrov na leto,” uspeh na turškem tržišču pričakuje Leon Kralj, direktor novogoriškega visokotehnološkega podjetja Goap, ki je včeraj podpisalo pogodbo s turškim podjetjem Teknoboyut Otomasyon in se tako pridružilo 14 podjetjem na Goriškem, ki že sodelujejo s to državo.

Nima krize v gradbeništvu
Teknoboyut Otomasyon bo postalo distributer in integrator Goapovih rešitev za avtomatizacijo inteligentnih objektov v Turčiji, ki po besedah direktorja Okanoma Atasayarija tako rekoč ne pozna krize v gradbeništvu in je zelo naklonjena visokim tehnologijam.

Od lani so podpisali pogodbe s partnerji iz še petih evropskih držav in Egipta, do konca poletja pa jih bodo s še štirimi. “Tržno analizo smo začeli izvajati tudi v Indiji in Braziliji,” pravi Kralj. Goap se je namreč kot odgovor na krizo iz izvajalca projektov preusmeril v dobavitelja visokotehnoloških rešitev distributerjem v tujini.

Pomagajo veleposlaniki
Direktorica Območne gospodarske zbornice za Severno Primorsko Mirjam Božič poudarja, da je regija zahvaljujoč podjetjem, kot je Goap, izvoznim vitezom, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost, že skoraj izšla iz krize. “Ta podjetja so dokaz, da lahko iz krize izideš, če vlagaš v razvoj in inovacije,” pravi Božičeva. Župan Matej Arčon pa napoveduje, da bo občina za podporo gospodarstvu organizirala operativne sestanke tako s podjetniki, ki bodo izmenjevali informacije in izkušnje, kot z veleposlaniki, prek katerih bi podjetjem odpirali vrata na tuje trge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.