Slovenija
39 ogledov

Za plače je, za naložbe ni

Berto Menard, župan Logatca, čaka odločbo Okrajnega sodišča na Vrhniki. (Foto: A Žurnal24 main
Občina. Logatec zaradi rubeža deluje z minimalnimi sredstvi.

Logatec. “Račun imamo še blokiran,” je povedal logaški župan Berto Menard. Ljubljanska uprava za javna plačila je občini po njegovih besedah do zdaj z računa zarubila 206.931 evrov. Razlog za rubež je, kot smo poročali, izgubljena tožba s Petrolom – ta je leta 1993 v Logatcu za 129 tisoč evrov kupil zemljišče, ki ga je potem vrnil, kupnine pa ni dobil nazaj. Zdaj mu Občina Logatec z zamudnimi obrestmi vred dolguje 2,2 milijona evrov. Težave so nastale, ko so se na občini v začetku aprila zbali, da ne bodo mogli izplačati plač – a imajo občine tudi ob rubežu na voljo sredstva za opravljanje temeljnih nalog.

Kupci se javljajo”
Kot pravi Menard, so zaposleni tudi ta mesec plače prejeli. “Občina deluje z minimalnimi sredstvi iz dohodnine, problem imamo z investicijami,” je pojasnil župan Logatca. Občina je sicer na Okrajnem sodišču na Vrhniki “v ugovoru uveljavljala prenehanje teka obresti, ko te dosežejo glavnico”, je povedala Tanja Glogovčan, predstavnica za odnose z javnostmi na ljubljanskem okrožnem sodišču. O ugovoru na okrajnem sodišču še niso odločili.

Občina Logatec denarja za enkratno izplačilo dolga Petrolu nima, zato namerava prodati dva hektarja veliko zemljišče. “Kupci se javljajo, upam, da bomo sklenili kupo-prodajne pogodbe,” je dejal Menard.

Občinski svetniki bodo na četrtkovi seji obravnavali poročilo nadzornega odbora občine o opravljenem pregledu sodnega spora Petrola proti občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.