Slovenija
397 ogledov

Za pohod nagcev Na Kum prijavljenih 2200 ljudi, prišlo jih je le okoli deset

Fotografija je simbolna. Žurnal24 main
Pohod nagcev na Kum potekal brez težav, firbcev, pritožb in incidentov.

Pohoda nagcev na Kum, na katerega se je preko Facebooka prijavilo okoli 2200 ljudi, se je v soboto udeležilo le okoli deset ljudi. Organizator pohoda, Mitja Duh, kljub temu ocenjuje, da je pohod uspel in napoveduje, da ga bo organiziral tudi prihodnje leto. Morda bo takrat pogum zbralo več ljudi.

Obleke gor, obleke dol

Kum | Avtor: TRD KP Kum Dobovec TRD KP Kum Dobovec
Nudisti so se dobili na železniški postaji Trbovlje (oblečeni) in krenili proti Kumu čez Čebulovo dolino. Med hojo po gozdu so oblačila dali v nahrbtnik, na vrhu pa so se ponovno oblekli. "Tako ne motimo nobenih predpisov, počutili pa se bomo svobodnejše in srečnejše,“ so organizatorji zapisali na Facebooku. Pohodniki so bili iz vseh koncev Slovenije: Ljubljane, Sevnice, Litije, pa tudi z Gorenjske.

Zaradi nagcev se pritožil ni nihče

Fotografiranje je bilo med pohodom prepovedano. "Ne gre za senzacionalizem. Ljudje so še vedno zavrti, zato bi golota lahko koga zmotila. Naš namen ni, da bi se fotografije objavljale. Pomembna nam je le zabava,“ je povedal Duh. Med pogodom ni bilo nobenih težav, nobenih firbcev, niti provokacij, kar so potrdili tudi na policiji.

"Na idejo sem prišel čisto spontano. Že pred dvema letoma sem razmišljal o teku nagcev, mali maraton, a ga nisem mogel prijaviti, saj je tovrstna akcija v Sloveniji zakonsko sporna,“ je še za Žurnal24 povedal Trboveljčan Mitja Duh.

Komentarjev 11
  • Tone Murgelj 10:52 25.avgust 2015.

    Zakaj se jim nisi pridružila?!? Morda bi se komu po dolgih letih uspelo kaj dvigniti!!!?

  • Tone Murgelj 10:50 25.avgust 2015.

    Očitno nimamo toliko EXIBICIONISTOV, kolikor se ji klati v cyber svetu!?!

  • mojca003 22:58 24.avgust 2015.

    Mah, motivacija teh ljudi po moje sploh ni v tem, da bi nagi hodili, saj zadeva ni ravno prijetna (pripekanje sonca, veje, insekti, če slučajno padeš, se veliko bolj odrgneš ...). Motivacija je bolj v vzbujanju zgražanja, šokiranju drugih , ...prikaži več v ekstremni obliki (še enkrat ponavljam - ekstremni obliki) je to spolna motnja, ki se ji reče ekshibicionizem . Če sploh ne bi bilo zgražanja, bi bili po moje kar razočarani ...