Slovenija
42 ogledov

Za poletje tudi 5.000 evrov kredita

Policija je v Evropi in Združenih državah aretirala 178 ljudi, ki so sodelovali Žurnal24 main
Pred poletnimi dopusti številni vzamejo kredite. Višina zneska je odvisna, giblje se od dva do pet tisoč evrov.

V UniCredit Bank opažajo povečano zanimanje za kredite pred prvomajskimi počitnicami oziroma poletnimi dopusti. "Gre za zneske do pet tisoč evrov. Pogoji kreditiranja so odvisni od več faktorjev, eden od pomembnejših je vsekakor ročnost," pravijo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tudi v NLB in Abanki Vipa opažajo povečano povpraševanje po tovrstnih kreditih pred in med počitnicami. "Večje povpraševanje pričakujemo v mesecih juniju in juliju ter ob koncu leta," pravijo v NLB. Kot pojasnjujejo, je "višina kredita odvisna od višine rednega mesečnega priliva kreditojemalca (delež se giblje od 33 odstotkov do 50 odstotkov – izjemoma v nekaterih primerih tudi več). Priporočljiv je tak delež, ki bo kreditojemalcu omogočal vsaj približno enako kvaliteto življenja in finančno varnost".

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V Abanki Vipa je povprečen znesek potrošniškega kredita, ki ga vzamejo stranke v tem obdobju, dva tisoč evrov.

"Stranke tekom celega leta najemajo potrošniške kredite v različnih višinah, posebej namena ne preverjamo. Verjamemo, da so med temi tudi stranke, ki kredite najemajo za počitnice," pa pravijo v Raiffeisen Banki.

Na vprašanje, pod kakšnimi pogoji in po kakšni obrestni meri je najugodnejša možnost, če si želi na primer štiričlanska družina vzeti kredit za poletni dopust, odgovarjajo tako:

V NLB imajo "za kreditiranje počitnic na voljo NLB Osebne kredite, ki so namenjeni vsem, ki želijo na hiter in enostaven način priti do ugodnega kredita. Znesek NLB Osebnega kredita lahko nakažemo izbranemu trgovcu, turistični agenciji ali pa na NLB Osebni račun kreditojemalca. Odplačilna doba je do sedem let oziroma do deset let, odvisno od oblike zavarovanja in kreditne sposobnosti kreditojemalca."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Raiffeisen Banka: primer za kredit v višini pet tisoč evrov (doba 12 mesecev, 1/2 stroški odobritve (velja do 31. maja), sklenjeno zavarovanje za primer smrti in nezgodne invalidnosti):
Informativni izračun na dan 15. 4. 2010 (hitri kredit):
Stroški odobritve: 37,50 EUR
Opravnina: 57,06 EUR
Mesečna anuiteta: 425,19 EUR
Obrestna mera  EURIBOR + 2,80 % letno
Efektivna obrestna mera: 7,58 % letno
Zavarovanje preostanka dolga kredita: 30,04 EUR
Neto znesek kredita (izplačilo): 4.875,40 EUR

Abanka Vipa: Pri njih lahko izbirate med potrošniškimi krediti do 36 mesecev, ki so na voljo do 30. junija. "Potrošniški krediti so namenjeni tako komitentom kot nekomitentom. Izberete lahko kredit s fiksno nominalno obrestno mero, pri katerem mesečni obrok ostaja vedno enak ali kredit s spremenljivo obrestno mero 6-mesečni EURIBOR in pribitek. Za stranke, ki ob najemu kredita sklenejo še eno varčevanje – depozit, namensko ali rentno varčevanje, je obrestna mera kredita še ugodnejša," dodajajo.

NOM= nominalna obrestna mera

Ročnost Kredit + varčevanje (NOM) Kredit + varčevanje (6M-EURIBOR + pribitek) Kredit brez  varčevanja (NOM) Kredit brez varčevanja  (6M-EURIBOR + pribitek)
Do 12 mesecev 4,50 % / 4,75 % /
12 do 36 mesecev 5,25 % 2,80 o.t. 5,50 % 3,05 o.t.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.