Slovenija
23 ogledov

"Za poplave nismo krivi"

Poplave Reuters
Avstrijska Koroška. Človek poplav ne bi mogel preprečiti. Stoletnih vod "vremenarji niso napovedali".

Opozorilo pred poplavami na avstrijskem Koroškem je bilo že v soboto. Nivo vode v rezervoarjih je bil spuščen prepozno,” opozarja Johannes Moser iz hidrološkega zavoda na prepozno ukrepanje kriznega štaba avstrijskega energetskega podjetja Verbundgesellschaft. Ta odgovornost zanika, saj se takih poplav menda ni dalo predvideti, “poplave so bile neizogibne”.

Kriva je napoved

“Vodostaj je bil znižan po predpisih, kriva je bila napačna vremenska napoved, saj je napovedovala nižje nivoje vode, kot so dejansko bili,” obtožbe zanika tiskovni predstavnik združenja Robert Zechner. “Količine vode so bile res tako velike, da se poplavam ni dalo izogniti,” se strinja Jürgen Türk iz podjetja Draukraftwerken.

Oblasti so glede ravnanja ob naraščajoči Dravi napovedale preiskave. Prve ocene škode naj bi bile znane šele čez nekaj tednov.

Komentarjev 5
  • sasquatch 18:36 08.november 2012.

    ...je rekel gimnazijski maturant

  • Žurnalček 12:17 08.november 2012.

    Će ne zastopiš delovanja hidroelektraren , bolš da si tih !

  • Žurnalček 12:16 08.november 2012.

    Opozorilo pred poplavami na avstrijskem Koroškem je bilo že v soboto. Nivo vode v rezervoarjih je bil spuščen prepozno,” opozarja Johannes Moser iz hidrološkega zavoda na prepozno ukrepanje kriznega štaba avstrijskega energetskega podjetja Verbundgesellschaft. Ta odgovornost zanika, saj se takih ...prikaži več poplav menda ni dalo predvideti, “poplave so bile neizogibne”. O tej krivici Dravskih in ostalih elektrarn govorim tudi jaz ! Za poplave je krivo Elektrogospodarstvo !!