Slovenija
4082 ogledov

Za predsednico tudi Angelca Likovič

Angelca Likovič Žurnal24 main
Za predsedniški položaj še ena ženska.

Kandidatka za predsednico države zunajparlamentarne stranke Glas za otroke in družine, ki jo vodi Aleš Primc, je Angelca Likovič. Likovičeva je upokojena učiteljica in je bila dolga leta ravnateljica ljubljanske OŠ Majde Vrhovnik. Leta 2000 je bila več mesecev državna sekretarka na ministrstvu za šolstvo.

Sodelovala je pri več resničnostnih šovih, je tudi letošnja dobitnica bodeče neže za najbolj seksistično izjavo lanskega leta. 

slovenija 25.10.2010 Angelca Likovic, intervju, Pop tv, Kranjceva, Ljubljana, fo sporne izjave Slovenija Angelca Likovič, avtorica najbolj seksistične izjave

Neposredna spodbuda za njeno kandidaturo je primer koroških dečkov, je povedala na današnji predstavitvi. Njena prva naloga, če bo izvoljena za predsednico, bo "osvoboditev" teh dečkov, poroča STA.

Na spletni strani 24.kul so že objavili obrazec za oddajo podpisa podpore. Angelca Likovič za to, da bi lahko kandidirala za predsedniško funkcijo na volitvah 22. oktobra, potrebuje 3 tisoč overjenih podpisov. 

V 14 točkah so navedeni tudi cilji, ki naj bi jih izpolnila kot predsednica. Tako bi se med drugim zavzemala za rojstvo vseh spočetih otrok, nasprotovala možnosti evtanazije, nasprotovala bo nepremičninskemu davku in možnosti posvajanja otrok za istospolne pare ter ne bo dovolila čipiranja prebivalcev Slovenije. 

Podpise podpore zbirajo tudi Borut Pahor, Marjana Šarec ter Andrej Rozman - Roza. S podporo zunajparlamentarne stranke LDS bo kandidiral Luj Šrohar, vršilec dolžnosti predsednika stranke.

Če kandidata predlagajo poslanci, potrebuje najmanj 10 njihovih podpisov. Če kandidata predlaga politična stranka, mora biti podprt s podpisi najmanj treh poslancev državnega zbora ali najmanj tri tisoč volivcev. Kandidati brez podpore poslancev ali političnih strank, morajo zbrati pet tisoč podpisov.  Kamniški župan Marjan Šarec je dovolj, 3000 podpisov, zbral konec preteklega tedna.  

Med parlamentarnimi strankami je zaenkrat znana le kandidatka NSi Ljudmila Novak, SD, DeSUS in Zavezništvo svojega kandidata ne bodo predlagale.

Sredi prihodnjega tedna bo na svetu stranke svojega kandidata imenovala stranka SMC. Po neuradnih podatkih naj bi bila to Maja Makovec Brenčič, ki naj bi na kandidaturo že pristala. 

Miro Cerar Predsedniške volitve Slovenija Neuradno: Cerar bi v boj s Pahorjem poslal ministrico

V soboto naj bi svojega kandidata razkrila SDS. Najpogosteje se za kandidatko omenja evropska poslanka Romana Tomc ter nekdanji poslanec stranke in predsednika DZ Francet Cukjati.

Komentarjev 13
  • munja 19:52 06.september 2017.

    kaj si nor!! Ne morem verjet!!

  • Avatar praufo
    praufo 15:06 06.september 2017.

    seveda so tele kandidature že skoraj žalostne, ker preprosto ni človeka, ... pa so ljudje, ampak ta funkcija je tako razvrednotena, bipolarnost naroda pač rabi klovna, no pa tv se kar gleda in to je to

  • Tejč 09:04 06.september 2017.

    Za iskanje pozornosti se gre. Samo poglejte kandidate! Vsi razen Šarec so komiki ali estradniki.