Slovenija
33 ogledov

Za premoženje mariborske nadškofije ni zanimanja

Mariborska nadškofija s svojim premoženjem ni najbolje upravljala. (Foto: Medias Žurnal24 main
Na mariborskem sodišču se je danes nadaljevala serija neuspešnih poskusov prodaje premoženja mariborske nadškofije.

Na zahtevo Unicredit banke in celjske družbe Mollier je bila vnovič na voljo stara orglarska delavnica v Hočah, in sicer po izklicni ceni slabih 780.000 evrov. Vplačana ni bila nobena varščina. Ker ni bilo dražiteljev, je sodnica Betka Kinderman napovedala, da bo vnovično dražbo razpisala le v primeru, da bodo tako v roku šestih mesecev zahtevali upniki, sicer bo izvršitveni postopek zaključila.

Vnovičen poskus prodaje ene od nepremičnin, na katere se je po "bankrotu" mariborske nadškofije, usedla ena od bank upnic, pa hkrati kaže, da vrh slovenske cerkve kljub takšnim napovedim očitno še vedno ni uspel najti ustreznega dogovora z bankami. V mariborski škofiji, ki prav tako še vedno nima polnomočnega nadškofa, sicer pred javnostjo še naprej molčijo.

Nadškofija Maribor ima dolgove tudi do drugih upnikov, med katerimi sta vsaj na hipoteki za samostan Studenice, ki so ga prav tako že nekajkrat neuspešno prodajali, vpisani tudi banki BKS in Sparkasse. Zabredli so celo tako daleč, da je v nevarnosti celo njihova nedokončana cerkev v Košakih, ki so jo gradili z izdatnimi prispevki vernikov, a je za zdaj neuspešno prodajo zahteval SCT v stečaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.