Slovenija
10 ogledov

Za premožne ni pripora

Žurnal24 main
(Ne)enakost. “Nekdanji tožilec in menedžer na svobodi predčasno, avtomehanika pa spusti šele vrhovno sodišče,” pravi vir. Preiskava. Sodniki iz MB poslali spis, ki ga tožilci v LJ niso prejeli.

Korupcija. Mariborska preiskovalna sodnica sporoča, da je končala sodno preiskavo zoper nekdanjega murskosoboškega tožilca Roberta Stojka, ki so ga policisti v začetku lanskega novembra zalotili in aretirali med prejemom 25 tisoč evrov domnevne podkupnine.

Na podlagi zahteve za preiskavo zaradi suma jemanja podkupnine zoper Roberta Stojka je sodišče opravilo preiskovalna dejanja. Spis pa je bil že posredovan vrhovnemu državnemu tožilstvu v pristojno odločanje,” pojasnjujejo na sodišču.

Spis poslan, spisa še ni
Tožilci za pregon organiziranega kriminala, ki so zahtevali preiskavo zoper nekdanjega poklicnega kolega, o končanju tega postopka na sodišču uradno sicer še ne vedo nič. “Zadeva je še v fazi sodne preiskave, ki je bila uvedena 10. novembra. Državno tožilstvo spisa še ni dobilo in tako svoje nadaljnje odločitve še ni moglo sprejeti,” odgovarjajo na tožilstvu.

Pritožbe ni
Sodišče je Stojka sicer izpustilo iz pripora šestnajsti dan po njegovi aretaciji, ko je preiskovalna sodnica zaslišala vse priče, na katere bi osumljeni jemanja podkupnin lahko vplival. Nekdanji tožilec pa bo tako, tudi na morebitno poznejše sojenje, prihajal s prostosti. “Državna tožilka se z odpravo pripora ni strinjala, a je sodišče pripor kljub temu odpravilo. Zoper tako odločitev sodišča pa ni dovoljena pritožba,” dodajajo tožilci z vrhovnega tožilstva. Neuradni vir blizu policiji in pravosodju pa nasprotno opozarja, da “se tudi kranjska tožilka ni strinjala z izpustitvijo uslužbenca AMZS, ki naj bi prejel niti 200 evrov podkupnine in mu tamkajšnje sodišče pripora ni odpravilo. Šele po petih tednih pripora je vrhovno sodišče ocenilo, da je priprt nezakonito. Nekdanji šef Merkurja pa je bil že iz policijskega pridržanja lahko predvidoma izpuščen že po dobrih 14 urah, odkar ga je policija odpeljala od doma. Torej takoj, ko so policisti zaključili hišno preiskavo v Merkurju in tam zasegli menda ključne dokaze.”

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.