Slovenija
2 ogledov

Za prihodnost le 14 dni

Včeraj sta svoje predloge o prihodnosti Izole predstavila arhitekta Marjan Vrabe Žurnal24 main
Izola. Srečanja skupine za spremljanje priprav občinskega prostorskega načrta.

Načrti. "Bojimo se, da bo šla zadeva mimo, ne da bi občani vedeli, za kaj sploh gre; pa čeprav so ravno oni tisti, ki bi morali odločati o tem, kakšna bo Izola," pravi Drago Mislej - Mef iz Društva Izolani.

Srečanja društva
Predlogi.
Društvo Izolani je zaskrbljeno, da občani ne bi bili seznanjeni s tem, kakšna bo podoba mesta v prihodnosti. Srečanja, ki potekajo vsak ponedeljek ob 18. uri v njihovih prostorih pri Parku Pietro Coppo, so namenjena predstavitvi posameznih predlogov.

V njihovih prostorih je sinoči potekal drugi izmed niza napovedanih pogovorov o občinskem prostorskem načrtu. Čeprav je bilo rečeno, da naj bi vse občine sprejele občinski prostorski načrt do konca leta 2009, sta to storili le dve; prvotni rok pa je bil podaljšan na konec leta 2010.

Kakšna bo izolska občina
Občina Izola je za ta namen prejela tudi evropska sredstva in izvedla natečaj, na katerega se je prijavilo 22 skupin urbanistov, ki so v pičlih 14 dneh oblikovali prostorske načrte. Izbrali pa niso še nobenega, prav tako še ni bila narejena strategija občinskega prostorskega načrta, ki naj bi določila, ali bo Izola turistična, obrtna ali kmetijska občina. Urbanisti so si zamislili številne hotelske objekte, nekateri vidijo na območju zdajšnjega Delamarisa stanovanjske objekte za domačine, posebnost enega od predlogov je vodni park v bližini marine in ne, kot je bilo predvideno do zdaj, v Livadah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.