Slovenija
14 ogledov

Za promet zaprta dela zasedli otroci

Na novomeškem Glavnem trgu so se otroci med drugim seznanjali z delom reševalcev Žurnal24 main
Sporočilo. Namesto motornih vozil uporabljajte kolesa ali pojdite peš. Ozaveščenost otrok vse večja.

Novomeški Glavni trg in krško Dalmatinovo ulico so včeraj v sklopu dneva brez avtomobila, s katerim se je sklenil evropski teden mobilnosti, zaprli za promet, da so tam lahko otroci ustvarjali in se seznanjali s pravilnim ravnanjem v prometu. “Dan brez avtomobila je sporočilo, da moramo spremeniti svoje navade, da iz avtomobilov presedlamo na kolo in da več korakov naredimo peš,” je povedal Bojan Žlender iz Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa. “Otrok mora biti pešec ter mora imeti izkušnje pešca, da bo kot voznik odgovoren, strpen in prijazen do pešcev. Mora biti tudi kolesar, da bo kolesarjenje sprejel kot normalen način prevoza v mestu,” je pristavil.

Otroci so veliko bolj prometno ozaveščeni, kot so bili pred leti. Vse šole se trudijo za sodelovanje z nami, napredek je izjemen,” je povedal Borut Šuštaršič, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Novo mesto. Letos je pri projektu tako sodelovalo vseh devet novomeških osnovnih šol, oba vrtca in še dve srednji šoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.