Slovenija
36 ogledov

Za prostovoljno cepljenje

Cepljenje proti HPV Žurnal24 main
V nedeljo točno opoldne protestni shodi v Ljubljani, Zagrebu, Dubrovniku, Beogradu, Novem Sadu, Nišu, Jagodini, Podgorici, Skopju in bolgarskem Plovdivu.i

Nasprotniki ureditve po kateri je cepljenje otrok obvezno, se bodo v nedeljo zbrali na protesnem shodu v središču Ljubljane. Na isti dan in ob isti uri bodo javni shodi tudi v Zagrebu, Dubrovniku, Beogradu, Novem Sadu, Nišu, Jagodini, Podgorici, Skopju in bolgarskem Plovdivu.

Čas je, da pokažemo, da smo aktivni in odgovorni državljani, da nam je mar za sočloveka, da je naše telo naša odgovornost, da smo odgovorni za svoje otroke, da lahko le sami odločamo o posegih v lastno telo," so zapiali v iniciativi, ki se zavzema za prostovoljno cepljenje.
 
V letošnjem letu naj bi prišlo do spremembe Zakona o nalezljivih boleznih, ki predvideva obvezno cepljenje in kaznovanje staršev, ki se na to ne odzovejo. Po nekaterih infromacijah naj bi spremembe šle v smeri iz obveznega v priporočljivo cepljenje.
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 4
  • aik 19:45 08.maj 2015.

    a če si cepljen se pa ne moreš okužit s taisto boleznijo proti kateri si cepljen? Ajde folk, preden pišete bedarije, se naučte kej prebrat... Kje piše, da necepljen človek vedno pristane v bolnici s hudo obliko okužbe? Mimogrede, se ...prikaži več ne gre za ukinitev cepljenja, temveč le za svobodno izbiro, kdor želi, cepi, kdor ne, pač ne..

  • bla 17:11 08.maj 2015.

    Stroške zdravljenja raznoraznih bolezni naj nosijo tudi starši predebelih otrok in otrok hranjenih z junkom, cocacolami, sladkimi sokovi in raznimi čokoladicami! Prav tako naj stroške zdravljenja morebitnih bolezni plačujejo kadilci, narkomani in podobni. Za take jaz ne mislim plačevat, tako ...prikaži več kot ostali ne za mojega necepeljenega otroka! Ampak, da vas potolažim, za mojega otroka ne plačujete vi, ker ne koristim zdravstvenih storitev v Sloveniji. Tako kot večina podobno mislečih ne ;)

  • Xerxes 15:18 08.maj 2015.

    Odlično. Strinjam se z njimi. Vendar naj potem sami (in ne zdravstveno zavarovanje) nosijo stroške, ki jih bodo okužbe povzročale. Torej zdravljenje njihovih otrok, odškodnine okuženim in vse njihove stroške zdravljenja. Lahko je protestirati in potem računati da stroške nosijo drugi