Slovenija
16 ogledov

Za prvošolčke se ni zmenil

1/2
Žurnal24 main
Osnovno- in srednješolci so spet sedli v šolske klopi. Za varnejšo pot v šolo so poskrbeli nekateri politiki in policisti, brez prometnih prekrškov pa tudi tokrat ni šlo.


V šolske klopi je danes tako sedlo dobrih 160 tisoč učencev osnovnih šol ter 86.500 dijakov.

Predsednik republike Danilo Türk je v poslanici ob prvem šolskem dnevu šolarkam in šolarjem dejal, da je znanje, ki ga pridobivajo na šoli, "ful pomembno" in jim bo v življenju prišlo še zelo prav, ter jim zaželel srečno v novem šolskem letu. Vse državljanke in državljane pa je zaprosil, naj skupaj poskrbijo, da bo šolska pot varna.

Na prvo šolsko pot pa sta ljubljanske šolarje pospremila generalni direktor policije Janko Goršek in notranja ministrica Katarina Kresal . Slednja je na obisku šole, ki jo je kot prvo- in drugošolka tudi sama obiskovala, še poudarila, da je znanje temelj vsega uspeha v življenju. Zato šolarjem svetuje, naj te dneve izkoristijo, kar se da.

 

Kljub policistom čez rdečo luč

Kot lahko vidite v videoprispevku, se nekateri vozniki tudi na prvi šolski dan niso držali prometnih predpisov. Voznik rdečega vozila je namreč zapeljal čez rdečo luč ravno v trenutku, ko so prvošolčki stopili na prehod za pešce.

Goršek: Pot v šolo naj bo varna
Goršek pa je vsem šolarjem ob začetku novega šolskega leta zaželel predvsem, da bi vsak njihov korak v šolo in iz šole minil varno. Hkrati je pozval starše, naj s svojim lastnim zgledom otrokom dajejo jasno sporočilo, da je varnost na poti v šolo in iz nje eno izmed najbolj poglavitnih in pomembnih segmentov.

Lukšič: Sistem je treba nadgrajevati
Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič pa je ob začetku novega šolskega leta obiskal Osnovno šolo Podčetrtek in v svojem pozdravnem nagovoru povedal, da je obstoječi šolski sistem dober, treba pa ga je postopno nadgrajevati in usklajevati z najsodobnejšimi trendi v šolstvu.

Lukšič meni, da so po nepotrebnem izpostavljene samo tiste šole, ki stojijo v urbanih centrih, čeprav imamo dobre šole tudi na podeželju oziroma na obrobju mest in prav v teh šolah so učitelji najbolj predani svojemu poklicu. Zato je po mnenju Lukšiča prav, da ravno ti učitelji dobijo neko podporo oblasti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.