Slovenija
28 ogledov

Za redarja, ki je kradel, le opomin

TZ mojemesto 27.10.07 obvestilo redarstva, parkirisce, ljubljanska trznica, avto Saša Despot
Ukrep. Naši viri trdijo, da ne bo ob službo.

"Postopek je v zaključni fazi, vsebinsko ga bomo lahko komentirali komaj prihodnji teden," so nam glede disciplinskega postopka enega izmed redarjev pojasnili na Mestni občini Maribor (MOM).

Je popravljal avtomobile?

Nedavno smo že poročali, da so na mariborskem redarstvu uvedli disciplinski postopek zoper mestnega redarja, ker ga je njegov sodelavec ujel pri kraji rezervnih delov iz zapuščenih avtomobilov. Redarji imajo namreč pooblastila za nadzor nad zapuščenimi vozili in njihovo odstranitev. Neuradno pa je slišati, da naj bi dele uporabil pri popravilih nekaterih avtomobilov svojih prijateljev. Takrat so nam na občini pojasnili, da je za tak prekršek možen opomin ali denarna kazen.

Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi se prejšnji teden postopek po razgovorih z vpletenimi zaključil in da naj bi omenjeni redar dobil le opomin, še vedno pa naj bi opravljal svoje delo ter skrbel za red in spoštovanje predpisov v svoji uniformi. Med drugim naj bi bili nad takšno odločitvijo disciplinske komisije nekateri njegovi sodelavci začudeni in nezadovoljni.

"Če gre torej meni 'na tesno' čez mesec, bom vzel službeno kartico, si natočil gorivo v svoj avtomobil in jo bom odnesel le z opominom," naj bi razmišljal eden izmed zaposlenih na redarstvu.

Vodja molči

Kakšen bo komentar vodstva mariborskega redarstva na to odločitev, še čakamo. Ko smo o tem želeli po telefonu povprašati šefa redarstva Danijela Železnjaka, nas je le skopo napotil na službo za odnose z javnostmi MOM.

 

Komentarjev 4
  • redarzeko 22:58 09.september 2013.

    Neuradno pa je slišati, da naj bi redarja našpricala službeni solzivec natakarici v kavo. Neuradno pa je slišati tudi to, da je redar kaznoval pravilno parkirano vozilo ali pa to, da je v petek 06.09.2013 ob 12:10 uri na eni ...prikaži večni izmed osnovnih šol redar poležaval na klopci in se sončil med tem ko bi moral opravljat nadzor nad udeleženci cestnega prometa v okolici osnovne šole.

  • puys 10:33 09.september 2013.

    Dosti MB redarjev je službo dobilo po vezah, da ne rečem vsi. Zato je tak odziv pričakovan.

  • vico 09:44 09.september 2013.

    lej če je kradu ga je treba zapret.je hudo sam mene če bi kradu bi su u zapor